Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulák annácska konyhájából

Mandulák annácska konyhájából
Mandulák annácska konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagymamám szomszédasszonyától kapta. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni, mert nagyon finom és mutatós.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta száraz összetevőit összekeverjük egy tálba, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk, majd belecsepegtetjük a rumaromát. Én egy egészet bele szoktam tenni, de ízlés dolga. :)
  2. 180 °C -ra előmelegítjük a sütőt.
  3. Margarinnal kikenegetjük a mandulaformákat, majd egyenként megtöltjük a tésztával a formákat úgy, hogy a közepén mélyedést csinálunk ujjunkkal. (ide jön majd a krém)
  4. Tepsibe tesszük a formákat, és kb 15 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor kihűlt a tészta, egyenként kivesszük a formából (én megütögetem az asztalhoz), majd a krémmel megkenjük, és összeragasztjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

krém

  1. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, belekeverjük a cukrot habverővel, majd a mandulakivonatot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 848
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

annácska

Mióta szakács: 2014.03.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dió, barackmag, barackmag főzött krémmel, mandulamag alakú aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
finomliszt 34 dkg
porcukor 22 dkg
dió 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
rumaroma 38 ml
margarin 250 g
porcukor 25 dkg
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
mandulaaroma 38 ml
margarin 1 dkg