r
Nosalty Logó

Mákos kifli Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos kifli Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 1950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7289.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3266 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2371 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a margarint, a sót elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, amivel tésztát gyúrunk.
  2. 4 cipóba osztjuk, és 1 órát pihentetjük.
  3. Elnyújtjuk téglalap alakúra (3 mm vastagra), és megkenjük az olvasztott zsírral. Majd hosszában feltekerjük.
  4. Letakarva 2 órát pihentetjük.
  5. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és az egy tojás habbá vert fehérjével (kemény masszát kapunk).
  6. Ezután a felsodort rudat 12 darabba vágjuk. Kinyújtjuk 3 mm vastagra, és megtöltjük mindegyiket a töltelékkel. Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
  7. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük (190 fokon).
  8. Még forrón darált vaníliás cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3387
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel volt itthon mákom, a többi alapanyag meg rendszerint mindig van idehaza, így esett erre a kiflire a választás. Addig sütöttem, míg az alja kezdett barnulni. Férjem kedvence a mákos alapanyagú édesség, úgyhogy neki tetszett a legjobban. Omlós, puha desszert lett belőle...

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!