r
Nosalty Logó

Mákos huszárfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Mákos huszárfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a sóval és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. A tojássárgákat egyenként adjuk hozzá, és jól belekeverjük. Beledolgozzuk a mákot, majd adagonként hozzákeverjük a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. A liszt mennyisége alapanyagtól függően lehet több-kevesebb. Túl sokáig gyúrni nem szabad. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  3. A tésztát mérleggel 20 g-os részekre osztjuk, majd golyókat formálunk, és a tepsire helyezzük őket. Egy fakanál végével mélyedéseket alakítunk ki a golyókban, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át őket. Egy habzsák vagy kiskanál segítségével az átkevert lekvárt a mélyedésekbe töltjük.
  4. 12-15 percig sütjük a huszárokat, majd kihűtjük, és egy süteményes dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2967
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos huszárfánk
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A karácsonyi klasszikus huszárfánk mákos változata. Roppant egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb! A mák helyett 100 g diót is adhatunk a tésztához, így diós huszárfánkokat kapva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek