r
Nosalty Logó

Kukoricás rántotta Sazától

Saza
Kukoricás rántotta Sazától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
26.5g
Fehérje
24.9g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
275.7g
Víz
481.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    275.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2347 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    551.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4694 micro
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A chorizot kis kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben sütni kezdjük. Nem kell hozzá semmilyen zsiradék, mivel a kolbászból fog elég kisülni.
  2. Az megtisztított újhagymákat hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. ( a zöld szárát is hozzá szoktam vágni, a szín kedvéért, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen sütés közben.) Mikor a chorizo elkezd sülni, a felaprított hagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük addig, míg a kolbász és a hagyma is szépen megpirult.
  3. A konzerv kukoricát lecsurgatjuk, és hagymás chorizóhoz adva felmelegítjük.
  4. A tojásokat felütjük, villával kicsit felverjük, ízlés szerint borsot és pici sót adunk hozzá, majd a serpenyőbe öntjük. A gázt alacsony fokozatra vesszük, mielőtt a tojást hozzáadjuk, hogy szép laza rántottát tudjunk készíteni. Magas lángon a tojás hamar megsül, és a rántottánk darabos, parázs lesz.
  5. Friss kenyérszeletekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Rántotta kicsit másképp, Dél-Amerikából.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...