Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás rántotta Sazától

Kukoricás rántotta Sazától
Kukoricás rántotta Sazától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántotta kicsit másképp, Dél-Amerikából.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csípős kolbásszal is isteni, aki szereti!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chorizot kis kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben sütni kezdjük. Nem kell hozzá semmilyen zsiradék, mivel a kolbászból fog elég kisülni.
  2. Az megtisztított újhagymákat hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. ( a zöld szárát is hozzá szoktam vágni, a szín kedvéért, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen sütés közben.) Mikor a chorizo elkezd sülni, a felaprított hagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük addig, míg a kolbász és a hagyma is szépen megpirult.
  3. A konzerv kukoricát lecsurgatjuk, és hagymás chorizóhoz adva felmelegítjük.
  4. A tojásokat felütjük, villával kicsit felverjük, ízlés szerint borsot és pici sót adunk hozzá, majd a serpenyőbe öntjük. A gázt alacsony fokozatra vesszük, mielőtt a tojást hozzáadjuk, hogy szép laza rántottát tudjunk készíteni. Magas lángon a tojás hamar megsül, és a rántottánk darabos, parázs lesz.
  5. Friss kenyérszeletekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos

egyéb elnevezések

rántotta, kukoricás rántotta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
újhagyma 4 közepes db
chorizo 100 g
csemegekukorica 150 g
tojás 5 db