Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrém marcipánnal

Kávékrém marcipánnal
Kávékrém marcipánnal
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Intenzív kávéíz kávérajongóknak! 5 kehelyre való ez a mennyiség.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kávét két részre osztjuk, mindegyikhez öntünk 1-1 dl vizet.A cukrot is elosztjuk.6 deka a sötét,8 deka a leendő tejszínesbe kerül.
  2. Az egyik kávés vizet felforraljuk. Két púpos tk keményítőt kikeverünk kevés vízzel, ezt a kávéhoz adjuk. Összeforraljuk, de nem főzzük sokáig, mert a keményítő elveszíti keményítő hatását. Langyosra hűtjük, majd eloszlatjuk a poharak alján.
  3. A másik adag kávét is felforraljuk. A pudinport elkeverjük kevés vízzel, a kávéból veszünk ki egy kicsit, ezzel elkeverjük, és az egészet beleöntjük a forró kávéba. Krémmé főzzük. Amikor kihűlt, 4 dl tejszínt felverünk habbá. Ennek háromnegyedét beleforgatjuk a pudingos kávéba.
  4. A marcipánt lereszeljük, és a maradék 1 dl folyékony tejszínnel, és kis vízzel kikevert keményítővel folyékonnyá olvasztjuk.
  5. Összeállítjuk a kelyhet. A kocsonyás sötét kávéra kanalazunk a tejszínes kávéból, simítunk rá a marcipánkrémből, és újabb tejszínes kávéval lezárjuk.
  6. Tetejére a maradék felvert tejszínt rakjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes kávékrém, marcipános kávékrém, kávés pohárkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipszi
Csipszi Sat, 2012-01-21 21:43

Bocsánat, de mikor, és mihez keverjük a barnacukrot? Ha válaszolsz, előre is köszönöm. Ági

fzizu
fzizu / fzizu Sun, 2012-01-22 11:13

Ez tényleg tényleg kimaradt!Amikor az elején kétfelé vesszük a kávét,akkor a cukrot is elosztjuk.6dkg a sötétbe,8 a tejszíneshez.

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-01-21 13:43

szia Fzizu,
nagyon guszti a recept !!
a tejszínízü pudingport mivel tudom helyettesíteni? itt nem lehet kapni (gluténmenteset).
üdv. Évi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-01-21 15:41

Bocsi, hogy belekotyogok, de nálunk a tejszínízü pudingpor kukorica keményítővel készül, gondolom máshol is. Az pedig gluténmentes. Nézd csak meg a tasakon. Üdv. Piroska

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-01-21 16:57

kedves Piroska,
sajnos itt Olaszországban csak vaníliás és kakaós pudingot lehet kapni, (még tejport sem lehet kapni), ezért kérdeztem, hogy mivel lehetne helyettesíteni.
ui: sajnos, ha csak az összetevöket nézzük, akkor sem biztos, hogy a lisztérzékenyeknek megfelelö e az adott termék, mert a gyárban, ahol gyártják, csomagolják nem szabad glutént tartalmazó termékeket csomagolnia, gyártania. Csak ha a termékre á van írva, hogy glutént nem tartalmaz, akkor lehet fogyasztani. :-(
de lehet, hogyha kihagyom, és vaniliás pudinggal helyettesítem majd, úgy is jó lesz :-)

üdv. Évi

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2012-01-21 17:01

Természetesen,ha a vaníliás pudingpor nálatok megfelelő,akkor nyugodtan helyettesítsd vele!Szerintem ez az ízén nem is lesz érzékelhető,úgyis a kávé dominál. :-)

486
feketekávé 2 dl
barna cukor 14 dkg
étkezési keményítő 1.5 púpozott ek
tejszínízű pudingpor 2 ek
habtejszín 5 dl
marcipán 5 dkg