Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzölt kávékrém

Gőzölt kávékrém
Gőzölt kávékrém
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy crème brulee variáció.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel felfőzzük.

  2. A tojásokat a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és 40 g cukorral elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. A végén hozzákeverjük a kávéport.

  3. A kávés tejet 4 hőálló edénykébe (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.

  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és gőzőljük.

  5. Kivesszük, hűlni hagyju, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.


  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés crème brulee, krémes kávés desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
tej 400 ml
habtejszín 100 ml
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 40 g
instant kávé 2 teáskanál
cukor 4 teáskanál