Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kati szelet

Kati szelet
Kati szelet
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet csokireszelékkel meghinteni a tetejét. Nagyon finom, mutatós sütemény

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és három részre osztjuk.
  2. Mindhárom tésztát kinyújtva, a tepsi hátulján világosra sütjük.
  3. Mikor kihűlt a tészta, az egyiket összetörjük, és kevés vaníliás cukros tejbe áztatjuk. Majd a töltelék többi alkotójával habosra keverjük.
  4. Ezután már csak össze kell állítani: két réteg tészta közé kerül a töltelék. A tetéje gőz fölött habosra kevert tojásfehérjét teszünk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 39 046
elküldve: 10
receptkönyvben: 502
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-csokis sütemény, réteges szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vajtáné Kovács Katalin
Vajtáné Kovács Katalin Tue, 2013-05-14 19:10

Kedves Szerkesztők! Valamikor,tavaly ősszel én is beküldtem egy "Kata szelet" receptet,de az enyémet hiába keresem nem találom. Nem tudtam róla képet küldeni,mert nem volt,így egy Kedves Tag küldött róla fotót. Hadd kérdezzem meg,az én receptem süllyesztőbe került?
Üdvözlettel : Vajtáné Kovács Katalin

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2013-05-15 07:53

Kedves Vajtáné Kovács Katalin!

A recepteket legfeljebb két hétig áll módunkban tárolni, így vélhetőleg ez a recept már törlésre került. Csak olyan recepteket tudunk publikálni, amelyekhez olyan fotót mellékeltek, mely az adott recept alapján készült ételt ábrázolja.
Kérjük, készítse el újra ezt a finomságot, fotózza le és küldje be, hogy megjeleníthessük!

Üdv:
Kata

FMarcsi91
FMarcsi91 Mon, 2012-10-08 17:30

nagyon örültem a receptnek mert régen sokat sütöttem de nem tudom ,hogy hová tettem a receptet, már mindent tűvé tettem érte de nem lett meg,de most neked köszönve újra megleltem!
köszi hogy feltetted az internetre !

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-08-28 16:26

Kedeves Valéria!
Gyerekkoromban sokszor sütötték vendégségben ezt a sütit, mi otthon sose. Minap eszembe jutott, családi ebédhez én szállítottam a sütiket, és elkészítettem. Én Kata szelet néven ismertem, de a végeredmény ugyanaz lett. Nekem nem lett se lapos, se kemény, nagyon nagy sikerem volt vele, kérték,hogy vegyem fel a repertoárba :))).
Köszönöm a receptet.
Üdv. Olga

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Fri, 2011-11-18 20:11

Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez a süti,ma meg is sütöttem.Régi kedvencem!
Sajnos lapos lett nagyon!A véleményem szerint az adott tészta mennyiséget duplán kell megsütni!
Holnapig puhul a lapos és kóstolás után döntök a dupla mennyiségű süti megsütése mellett.
Amit meg is osztok Veletek!
Azért köszönöm a receptet!

1442
finomliszt 50 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl
tej 1.5 dl
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
tojásfehérje 2 db
porcukor 20 dkg