Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábés lapcsánka

Karalábés lapcsánka
Karalábés lapcsánka
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon vettem egy hatalmas karalábét azzal a gondolattal, hogy majd lesz belőle valami. Ez lett belőle!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a karalábét rántva, annak ez nagyon fog ízleni. Szerintem finomabb, mint a burgonyás változat. Fokhagymás tejfőllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét lereszeljük, lesózzuk és hagyjuk picit levet engedni.
  2. Beleütjük a tojást, megszórjuk pici ételízesítővel, petrezselyemzölddel, borssal, és annyi liszttel, amit felvesz. Nokedli sűrűségű tésztát kapunk.
  3. Forró olajban, kanál segítségével tetszés szerinti vastagságú lapokat csinálunk belőle és kisütjük közepes lángon.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 418
elküldve: 8
receptkönyvben: 549
elkészítve: 29/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karalábés tócsni, lapcsánka karalábéból, reszelt karalábés tócsni

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hadris
hadris Thu, 2012-05-24 13:23

Most készült el, nagyon finom lett és tényleg jobb karalábéval, mint krumplival!!! Köszönöm a receptet!

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-05-26 21:50

Kedves Hadris ! Nagyon szívesen! Szerintem is finomabb , de azért a krumplis sem rossz !!!!!!:))))))))))))))) Üdv Edit

Momony
Momony / Momony Tue, 2012-04-17 19:35

Nagyon finom volt! Igaz, picit módosítottam rajta, mert nem volt kedvem olajban sütögetni. Így egy kicsivel több liszt és sütőpor is ment bele,és lepénynek kisütöttem a sütőben. Főtt rizzsel, majonézzel elfogyott az utolsó morzsáig:) Még az én zöldségellenes fiamnak is ízlett! Móni

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-11-03 12:50

Kedves Margica! Ha van még a rengeteg karalábédból, akkor szívesen pályáznék egy.két db-ra! Az oldalamon van egy emilcím, azon folytathatjuk a beszélgetést, ha gondolod! Előre is köszönöm!
Tímea

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-09-06 19:08

Kedves Margica ! nem nem kell előfőzni csak lassú tűzön süsd .Én nem szoktam lesózni sem . Szeretem a natúr ízét , és a bunda sóssága elég neki. De van aki lesózza. Az a legjobb ha kipróbálod így is ,meg úgy is. Sok sikert hozzá :))) Remélem ízleni fog:)) Üdv Edit

margica
margica Tue, 2011-09-06 19:03

nagyon sok karalábém termett, szívesen ajándékoznék bárkinek
még nem próbáltam ezt a receptet,na de holnap mindkettőt megkóstolom!

margica
margica Tue, 2011-09-06 18:57

Heló laraed!
Megsütném rántva, de nem kell előfőzni?A bundába megpuhul?
ÜDV. margica

anyamaci 22
anyamaci 22 Thu, 2011-08-25 16:31

Most fejeztem be a sütést,nagyon fincsi lett,mint mindig.Én már évek óta sütöm ezt a változatát, mert a gyerekeim csak karalábés lapcsánkát esznek.Aki még nem próbálta,ne habozzon sokat,nem bánja meg!Üdvözlettel:anyamaci

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-15 15:35

Kedves Tekiroll ! Örülök , hogy ízlett. Mondom , hogy jobb mint a krumplis változat. Ő biztos azt hitte , hogy az:))) Üdv Edit

tekiroll
tekiroll Fri, 2011-07-15 12:02

Kedves Edit! Köszönjük a receptet! Bár fiam kijelentette, mikor meglátta, hogy ő ezt nem szereti, ahogy megkóstolta, módosított az álláspontján! :D Üdv, Dolli

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-07-11 22:18

Kedves Bolga 76! Nagyon szívesen ! Örülök , hogy ízlett. Nálam is nagy kedvenc lett. Szerintem finomabb mint a krumplis eredeti változat:)) És én találtam ki. Remélem !!!!!!:))))hi hi Üdv Edit

bolga76
bolga76 Mon, 2011-07-11 21:49

Ma megcsináltam! Isteni lett!!!!Köszi a receptet! :-)))))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-08 23:24

Kedves Edit!
Igen, az a jellegzetesen finom karalábé íze van, és azt szeretjük:-))
Itt is kiadja , és ez nagyon jó.:-)
Tényleg nagyon jó helyen laktok:-)) , ezért kicsit irigyellek, de itt meg az a bizonyos nyugi és csend a megfizethetetlen, hát ugye, valamit valamiért:-))
Olykor azért tényleg jó lenne, ha minden kicsit közelebb lenne.
De azért nem panaszkodhatok:-) Minden megoldható:-)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-08 19:00

Kedves Edit!
Nem vártam szombatig, nem bírtam ki, a karalábé ott volt,miután a kedvenc zöldségesemet lerohantam:-))) ,- kínálta magát, és nem bonyolult elkészíteni, és amilyen finom,hmmmm...., csoda egy jó ötlet ez az étel,és lesz máskor is:-)))
Nagyon köszönöm, finom volt, én magában ettem, a fiúk petrezselymes újkrumplival, a lány szerint is magában fincsi, nagyon szépen köszönjük:-))
Szép hétvégét :-))))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 19:35

Kedves Éva -Anyóca! Nagyon aranyos a lelkesedésed. :))) Szerintem sokkal finomabb mint a krumplis változat. Sőt ettem már cukkiniset is , de az nekem nem nagyon íztelen. A karalábé markáns íze viszont nagyon jól kijön , és nagyon finom. Örülök , hogy kipróbáltad:)) Az meg egyenesen megtisztelő , hogy rögtön meg is csináltad nem vártál vele !:))) Szoktam én is így lenni , hogy nem bírom ki , ha nem próbálom ki a receptet rögtön. Mondjuk nekem nagyon könnyű dolgom van mert Monoron az állomással szemben lakom és itt van közvetlen mellettem egy pékség, az mellett egy Profi , egy házzal feljebb zöldséges , és akkor még nem is említettem , hogy szemben velünk a drága hentes fiúk és mellettük egy virágbolt. Úgy hogy vasárnapon kívül akármikor eszembe jut valami,akkor csak átugrok ide meg oda ,és minden adott egy új recept kipróbálására :)))))))))) Üdv Edit

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-07-08 04:31

Kedves Edit, minden tulzas nelkul mondhatjuk, hogy ez zsenialis!! Szombaton karalabe-vadaszat.

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 06:54

Kedves Boribon ! Örülök , hogy kipróbálod .:)) Remélem elnyeri az íze a tetszéseteket.Üdv Edit

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2011-07-07 22:59

Én is kipróbálom,pont van is hozzá karalábém.Remélem fincsi lesz,még rántva sem próbáltam.Üdv.)

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 06:53

Kedves Perezselyem ! Rántva úgy szoktam csinálni ,hogy fél centi karikára felvágom és panírozom, és sütöm:))
Én nem szoktam lesózni csak a panírjába teszek sót. Próbáld ki azt is!! Van aki lesózza. Ajánlom hogy , próbáld ki lesózva és sózatlanul is:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 20:06

Kedves Éva -Anyóca ! Nagyon szívesen. Örülök , hogy kipróbálod. Remélem nem fogsz csalódni benne. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-07 19:33

Kedves Edit!
Nagyon ügyes vagy, micsoda finomságokat gondolsz ki:-))
Nekünk a szombati menü lesz, ugyanis, a pénteki piacon lerohanom a kedvenc zöldségesemet, és veszek fincsi, zsenge karalábét:-)))
Köszi ezt a finom ötletet:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 18:13

Wow, ez nagyon jól hangzik! Hát a holnapi ebédünk is megvan. :-))) Tenkjúúúú

132
karalábé 2 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint