Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi citromos keksz

Karácsonyi citromos keksz
Karácsonyi citromos keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsonyi sütemények gyerekeknek című könyvben találtam a receptet :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kb. 25 darab lesz belőle

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat morzsoljuk bele a lisztbe és keverjük össze a cukorral, a citromhéjjal és a sóval. Ha nem áll össze adjunk hozzá egy kisebb tojás sárgáját. Addig gyúrjuk, míg sima, egynemű tésztát nem kapunk.
  2. Csavarjuk fóliába és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szaggassuk ki a kekszeket, majd 10 perc alatt süssük aranysárgára. Várjuk meg, míg kihűl.
  4. A citromlét (én koncetrátumot használtam) keverjük össze az átszitált porcukorral és vonjuk be vele a kekszeket. Tetszőlegesen díszítsük fel őket.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 331
elküldve: 10
receptkönyvben: 410
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos keksz, édes keksz, citromos keksz mázzal, mázas-citromos keksz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fazakasagi
fazakasagi Thu, 2013-12-05 16:54

Az elobb keszult el a keksz. Kissebb-nagyobb valtoztatasokkal a recepten, jo lett. Liszt szinte dupla annyi kell, kulonben borzasztoan ragados, a fel citrom heja pedig nem erzik a sutin egyaltalan. En diszitesnek cukormazat keszitettem tojasfeherjebol, es abba csopogtettem egy egesz citrom levet, ezzel a mazzal vontam be a kis kekszeket. Igy mar erzodik a citrom :) Mindent egybe veve, en finomabbra szamitottam :(

pihe525
pihe525 Sat, 2011-12-10 22:45

Tegnap megsütöttem. Nekem az első adag elégett, mert nagyon vékonyra nyújtottam, (meg amúgy se sok liszt van benne) sokkal vastagabban viszont már jó lett. Egyedül azt sajnálom, hogy nem citromosabb, én szinte semmit nem éreztem belőle, így legközelebb teszek még kicsi citromlevet is a tésztába.

lili2009
lili2009 Sat, 2011-11-26 18:28

Megsütöttem tegnap kipróbáltam hogy jó lesz e a karácsonyi sütik közé.Nagyon jól sikerült már el is fogyott.Karácsonyra is megsütöm.

Samy
Samy / Samy Sun, 2011-11-27 21:54

Én is megsütöm hamarosan újra. Örülök, hogy ízlett! :) Üdv, Samy

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2010-12-29 19:36

Ilyet én is sütöttem Karácsonyra,csak hold alakút.Sajnos a Karácsonyt nem érte meg szegény,mert már 2 héttel előtte megsütöttem,és valahova eltűnt addigra...:) BUEK: Szofika

Samy
Samy / Samy Thu, 2010-12-30 21:18

:)) Nálunk sem volt se híre se hamva karácsonyra :) Pedig többször hangoztattam, hogy sokáig eláll! :DD
Neked is BÚÉK Szofika! Üdv, Samy

441
finomliszt 12 dkg
margarin 10 dkg
cukor 4 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
tojássárgája 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 2 ek