r
Nosalty Logó

Kapucíner torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Kapucíner torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    544.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8117.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    347 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, majd felváltva, óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  2. Előmelegített 190 °C - os sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 40 percig sütöm. (Tűpróba!) Rácson hűlni hagyom.
  3. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral felfőzöm, majd hűlni hagyom.
  4. A puha margarint a pudinghoz adom. Habverővel krémesre keverem.
  5. A krémet elfelezem, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem 1 evőkanál porcukrot.
  6. A csatos tortaforma aljára teszem a kakaós piskótát.
  7. A tésztára kenjük a kakaós krémet, arra pedig a kávés krémet simítjuk.
  8. Én este készítettem el a tortát, éjszakára hűtőbe tettem.
  9. Másnap a tortabevonót megolvasztottam 5 dkg margarinnal, krémesre kevertem és a torta tetejére simítottam.
  10. Miután megdermedt a csokimáz, ostyarúdakkal díszítettem.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 578
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 112993
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Tortaimádó Marica gyűjteményéből választottam ezt a tortát.Először mindent a recept szerint csináltam. Viszonylag vastag piskótát kaptam, olyan szépen feljött!:) Ahhoz képest a krémet keveseltem, ugyanis ez a torta úgy mutat, ha a piskóta, a kakaós krém és a kávés krém egyenlő arányban van. Gondolkodtam, most a piskótát felezzem, vagy a krémet duplázzam? Végül főztem még hozzá 4 csomag pudingot. Így teljesen jók lettek az arányok, a torta olyan magas lett, mint a kapcsos tortaformám. Kevesebb margarinnal lazítottam a krémet és ízlésemnek megfelelően, kevesebb cukorral készítettem a tortát. A végeredmény minden várakozásomat felülmúlta!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek