r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eda
Kapros-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.8 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    284.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9400.6 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    4969 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 5769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 db krumplit felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőttek, összetörjük, és az apróra vágott kaprot hozzákeverjük, valamint a sót is
  2. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, pici lisztet szórunk a tetejére, hogy legyen mibe “kapaszkodnia”.
  3. Az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint nagy lyukú reszelőn előtte lereszelem, így könnyebb vele dolgozni), ha kész, a közepére kis mélyedést alakítunk ki, ide tesszük a tojást, a tejfölt, az elmorzsolt túrót, a kapros krumplit, az élesztős tejet.
  4. Könnyű kézzel összedolgozzuk, egy nagyon laza, igen ragacsos tésztát kapunk. 2 órára szobahőmérsékletre tesszük kelni.
  5. Ha megkelt, a tészta még mindig elég lágy. Ekkor kell a kb. 25 dkg liszt, amit folyamatosan dolgozunk bele a tésztába, míg egy nyújtható állagot elérünk. Ekkor kb. 1-1.5 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással.
  6. Kiolajozott tepsiben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje minden pogácsának.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16443
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet az adta, hogy még van kapor a kertben, bár lassan vége a szezonjának, és ami ősszel kihajt magról, az már sajnos nem olyan intenzív ízű. A kapros túrót magában is szeretem, így elkezdtem a neten vadászni. Több helyen is megtaláltam a pogácsa receptjét, igazából több recepttel szó szerint ugyanaz, csak más-más helyről került elő. Én picit módosítottam az eredeti recepten, mert azt gondolom, hogy az 50 dkg liszt kevés. Nem tudom, abból hogy sikerült a recept első közzétevőjének tésztát nyújtani, szerintem lehetetlen. A pogácsa isteni, és tényleg másnap is finom, ehető, puha. Nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek