r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény 3. -Dunántúli változat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
demenybandi
Kapros-túrós lepény 3. -Dunántúli változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 960 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 3836 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 237 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 960 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 3836 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, olvasztott vajból, az 1 tojásból és tojássárgából, valamint a 2 ek tejfölből könnyű tésztát dagasztunk. A liszt fajtája és a tejföl befolyásolhatja a tészta állagát, ezért, ha lágynak találjuk, egy kis lisztet, ha pedig keménynek, egy kis tejfölt adhatunk hozzá. Kb. 40 perc alatt 1,5 -szeresére kelesztjük.
  2. Mialatt a tészta kel, a kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, vaníliás cukorral, kaporral összekeverjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és a tepsi nagyságának megfelelően kinyújtjuk. Ha kisebb a tepsi, nem baj, akkor egy picit vastagabb lesz a tészta. Felcsavarva a sodrófára óvatosan a tepsibe helyezzük, és rásimítjuk a túrótölteléket.
  4. Előmelegített sütőben, újrakelesztés nélkül kb. 30 perc alatt, vagy amíg a széle pirosodni nem kezd, megsütjük.
  5. A tejet a 4 ek cukorral, a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a forró tejben a nagyobb kockára vágott lepényeket egyszerűen megfürdetjük. Kicsit magasabb peremű tálcára helyezzük, és a tetejére tejfölt kenünk.
  6. Hűtőbe helyezzük, és hidegen tálaljuk.
  7. Aki édesebben szereti, a tejfölbe keverhet egy pici porcukrot, de anélkül is egy könnyű, nyári hűsítő finomság.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15668
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Megjegyzés: Mi úgy szeretjük, ha tocsog a tejben, ezért amikor az összeset megáztattuk, a maradék tejjel még jól nyakon öntjük a lepényeket, így a tálca alján is van egy kis lé, melyet a hűtőben még magába szív.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kapros-túrós lepény 3. -Dunántúli változat
demenybandi 3 recept

Olvastam már többféle kapros-túrós lepény receptet, sőt el is készítettem, de a mamám-féle receptet egyik sem múlta felül. Hogy mért....? Mert mindegyik elég száraznak tűnt. A Bakony lábánál ezt a fajta lepényt ismerik többségben, gondoltam, hátha mások is kedvet kapnak hozzá, főleg, hogy hidegen fogyasztva igazi nyári desszert lehet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek