Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-petrezselymes házi sajt

Kapros-petrezselymes házi sajt
Kapros-petrezselymes házi sajt
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi sajtnál nincs finomabb. Ne féljetek nekilátni, mert nagyon könnyű elkészíteni, ízlés szerint ízesíthető, sokáig eláll, akár gasztroajándék is lehet belőle :)

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A házi tehéntejet lassan felforraljuk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselymet és kaprot (vagy más fűszert) és a sót.
  2. Amikor a tej már felhabzott, hozzáöntünk 90 ml 10%-os ecetet, ami pillanatok alatt össze fogja rántani a tejet.
  3. Ekkor leszűrjük (a szűrőt kibéleljük egy tiszta konyharuhával), és hagyjuk lecsepegni kb. 10-15 percig.
  4. Ezután kinyomkodjuk a még benne lévő folyadékot, majd folpackkal kibélelt formába tesszük, tetejét is lefedjük folpackkal vagy sütőpapírral, és lesúlyozzuk, éjszakára így hagyjuk.
  5. Másnap reggel kibontjuk, majd konyharuhával lefedve hagyjuk még egy fél napot kiszáradni.
  6. Ezalatt nem kell hűtőbe tenni, csak egy árnyékosabb, hűvösebb szegletébe a lakásnak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

sajt házilag, fűszeres sajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
tej 3 l
ecet 90 ml
1 tk
petrezselyem 1 csokor
kapor 1 csokor