r
Nosalty Logó

Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics

Takiszaki
Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

901
Kalória
32.9g
Fehérje
56.9g
Szénhidrát
60g
Zsír
79.1g
Víz
122.4g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, ha kell, kis olajat (kb. 1 tk-nyit) öntünk alá, de nem szükséges. A lényeg, hogy szép egyenletesen piruljon meg. Ha kész, kivesszük egy tányérra.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a toast kenyerek mindkét felét lassan lepirítjuk, majd a nutellával (kb. 1 ek/toast kenyér) megkenjük az egyik felét, és félretesszük.
  3. Ha mindegyik toast készen van, akkor a nutellás felére pakoljuk a bacon-t, ráhalmozzuk a brie sajtot (ízlés szerint, ki-ki szeret kalandvágyóbb ízeket), majd ráborítjuk a másik megkent nutellás toastot.
  4. Eközben a sütőt előmelegítjük kb. 120°C-ra, majd egy sütőpapírra rakjuk a félig kész szendvicseket, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad (kb. 5 perc).
  5. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk a klasszikus háromszög alakra, és langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta foglalkoztatott a kérdés az édes-sós témakörben. Most a nutella és kissé füstös-sós ízeket kombinálva egy még izgalmasabb brie sajttal megbolondított szendvics elkészítésére buzdítok minden kalandvágyó konyhatársam. Bon appétit! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...