r
Nosalty Logó

Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takiszaki
Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 901 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 901 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, ha kell, kis olajat (kb. 1 tk-nyit) öntünk alá, de nem szükséges. A lényeg, hogy szép egyenletesen piruljon meg. Ha kész, kivesszük egy tányérra.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a toast kenyerek mindkét felét lassan lepirítjuk, majd a nutellával (kb. 1 ek/toast kenyér) megkenjük az egyik felét, és félretesszük.
  3. Ha mindegyik toast készen van, akkor a nutellás felére pakoljuk a bacon-t, ráhalmozzuk a brie sajtot (ízlés szerint, ki-ki szeret kalandvágyóbb ízeket), majd ráborítjuk a másik megkent nutellás toastot.
  4. Eközben a sütőt előmelegítjük kb. 120°C-ra, majd egy sütőpapírra rakjuk a félig kész szendvicseket, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad (kb. 5 perc).
  5. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk a klasszikus háromszög alakra, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 894
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 21.

Ajánló

Kalandvágyóknak, az édes-sós íz kedvelőinek, és azoknak ajánlom, akik szívesen kísérleteznek, illetve lépnek ki a megszokott konyhai komfortzónából. Bon appétit! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics
Takiszaki 11 recept

Régóta foglalkoztatott a kérdés az édes-sós témakörben. Most a nutella és kissé füstös-sós ízeket kombinálva egy még izgalmasabb brie sajttal megbolondított szendvics elkészítésére buzdítok minden kalandvágyó konyhatársam. Bon appétit! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek