r
Nosalty Logó

Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics

Takiszaki
Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

901
Kalória
32.9g
Fehérje
56.9g
Szénhidrát
60g
Zsír
79.1g
Víz
122.4g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, ha kell, kis olajat (kb. 1 tk-nyit) öntünk alá, de nem szükséges. A lényeg, hogy szép egyenletesen piruljon meg. Ha kész, kivesszük egy tányérra.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a toast kenyerek mindkét felét lassan lepirítjuk, majd a nutellával (kb. 1 ek/toast kenyér) megkenjük az egyik felét, és félretesszük.
  3. Ha mindegyik toast készen van, akkor a nutellás felére pakoljuk a bacon-t, ráhalmozzuk a brie sajtot (ízlés szerint, ki-ki szeret kalandvágyóbb ízeket), majd ráborítjuk a másik megkent nutellás toastot.
  4. Eközben a sütőt előmelegítjük kb. 120°C-ra, majd egy sütőpapírra rakjuk a félig kész szendvicseket, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad (kb. 5 perc).
  5. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk a klasszikus háromszög alakra, és langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta foglalkoztatott a kérdés az édes-sós témakörben. Most a nutella és kissé füstös-sós ízeket kombinálva egy még izgalmasabb brie sajttal megbolondított szendvics elkészítésére buzdítok minden kalandvágyó konyhatársam. Bon appétit! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...