Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós stangli

Juhtúrós stangli
Juhtúrós stangli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet egy kicsivel kevesebb vajat is beletenni, mert a túró is eléggé zsíros.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojássárgákat, a sót, és tejföllel alaposan összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. Megkenjük a felvert, sózott tojással, a felét meghintjük köménymaggal, a másik felét reszelt sajttal. Függőlegesen 10 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vízszintesen 1-1,5 cm szélességű kis rudakra szabdaljuk.
  3. Zsírozott tepsibe rakjuk, és forró sütőben szép sárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 288
elküldve: 5
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariann79

Mióta szakács: 2013.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli juhtúróval, teljes kiőrlésű stangli juhtúróval, juhtúrós sajtos rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1363
margarin 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
juhtúró 25 dkg
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
1 teáskanál
tojás 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
1 csipet