r
Nosalty Logó

Isler ahogy Debmo készíti

Debmo
Isler ahogy Debmo készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

854
Kalória
9.6g
Fehérje
78.9g
Szénhidrát
57.4g
Zsír
25.5g
Víz
163.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
41.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 5120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.6 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 5120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 491 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd legalább egy órára hűtőbe (hideg helyre) tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
  2. A hűtött tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd ízlés és tetszés szerinti nagyságú korongokat vágunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapíros sütőlemezre rakjuk, majd az előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. A kisült korongokat óvatosan rácsra rakjuk hűlni, majd amikor már megkeményedtek, a lekvárral összeragasztjuk őket.
  4. A kész islerek befejezéseként a tábla csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd az összeragasztott islerkorongok egyik felét belemárjuk, és rácson lecsöpögtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Tudom, hogy nagyon sokféle isler-recept kering, de számomra elég nehéz volt megtalálni az igazit. Már magam sem tudom, honnan írtam ki egykoron ezt a receptet, de a minap rendezgettem a régi receptes "fecniket", és rátaláltam. Hát ő az IGAZI számomra.:) A diótól nagyon finom ízt kap, és a házi baracklekvárral valami isteni. Gyorsan kész van, és sokáig eláll. Ebből az adagból kb. 25 db lesz (d=6 cm).

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek