Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler ahogy Debmo készíti

Isler ahogy Debmo készíti
Isler ahogy Debmo készíti
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy nagyon sokféle isler-recept kering, de számomra elég nehéz volt megtalálni az igazit. Már magam sem tudom, honnan írtam ki egykoron ezt a receptet, de a minap rendezgettem a régi receptes "fecniket", és rátaláltam. Hát ő az IGAZI számomra.:) A diótól nagyon finom ízt kap, és a házi baracklekvárral valami isteni. Gyorsan kész van, és sokáig eláll. Ebből az adagból kb. 25 db lesz (d=6 cm).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd legalább egy órára hűtőbe (hideg helyre) tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
  2. A hűtött tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd ízlés és tetszés szerinti nagyságú korongokat vágunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapíros sütőlemezre rakjuk, majd az előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. A kisült korongokat óvatosan rácsra rakjuk hűlni, majd amikor már megkeményedtek, a lekvárral összeragasztjuk őket.
  4. A kész islerek befejezéseként a tábla csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd az összeragasztott islerkorongok egyik felét belemárjuk, és rácson lecsöpögtetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 831
elküldve: 23
receptkönyvben: 291
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós tésztájú isler, lekváros isler, barackos isler, ischler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

debmo
Debmo / debmo Tue, 2012-12-04 08:28

Tegnap én is megsütöttem.....ismét... :) Nagyon jó, mert napokig eláll és finom marad, vendégváráshoz tökéletes. Szép napot.

854
finomliszt 20 dkg
dió 15 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 10 dkg
1 csipet
sárgabaracklekvár 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg