Hókocka - TraRita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TraRita

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
4g szalalkáli0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g tej7 kcal
A krémhez
-
175g tej98 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
1867
Kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
160g margarin1147 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
15g szalalkáli0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
-
700g tej392 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
7467
Kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
24.5g finomliszt89 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.6g szalalkáli0 kcal
-
2g tej1 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
2g tej1 kcal
A krémhez
-
28.6g tej16 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
305
Kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 90.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 878 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 625 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
1867
Kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.5 g
Zsír
-
Összesen 363.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3128 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 916.9 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 277.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 384 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2501 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
7467
Kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
305
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
16 dkg margarin
-
6 ek porcukor
-
15 g szalalkáli
-
2 db tojás
A krémhez
-
7 dl tej
-
6 púpozott ek finomliszt
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
2 ek zselatin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta).
- A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
- A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
- A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
- Szeleteljük és porcukrozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 419
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 52228
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

TraRita
118 recept
Hallottam már erről a sütiről, és pár napja kóstoltam először. Máris kértem a receptet és meg is sütöttem. Nagyon finom, puha, könnyű édesség. Gyorsan elkészíthető és nem kell sokat várni rá, hogy megegyük :D :D :D
Hozzászólások (14)
Nagyon szép a süteményed ! Gratulálok ! Az ünnepek alatt elkészítem. Boldog, Békés Ünnepeket kívánok ! Anci
Ancika! Köszönöm szépen! isteni finom, habkönny? és gyorsan elkészíthet?. Neked is szép ünnepeket! :) Rita
Kedves TraRita! igazán nem akarok kötekedni, illetve megbántani téged, de észrevettem, hogy sok recepted nevében az is ott van, hogy TraRita konyhájából, vagy, ahogy TraRita késziti, stb. engem ez fölöttébb zavar, mivel ahogy látom, ezek nem saját receptek. más helyzet lenne, ha ezek a te saját "alkotásaid" lennének, vagy esetleg te eszkábáltad volna össze az alapreceptet a saját ötleteiddel. remélem nem sértettelek meg, nem volt szándékomban! üdv, Emilia
Szia emilia90! Én nem TraRita vagyok, és ezúton is elnézést kérek t?le, hogy bátorkodok válaszolni erre :) Szerintem ezt a kiegészítést a NoSalty csapata teszi a végére, hiszen jópár süteménynek több változata van, és így egyfajta megkülönböztet? jelzést kapnak. Ha körbenézel egy kicsit itt az oldalon a receptek között, láthatod, hogy amely ételnek több elkészítési módja is fenn van, azoknak gyakran a beküld?je neve szerepel az ételnév végén. Kedves TraRita, én egy vagyok a rajongóid közül, nagyon tetszenek a receptjeid! Elnézésedet kérem, ha ezzel megbántottalak volna, vagy beleütöttem volna az orrom olyanba, ami nem az én dolgom, nem állt szándékomban. :) üdv: Anna
Anna-baba, ha ez igy van, akkor viszont minden recept mellé oda lehetne irni a készit?jét. szerintem elég lenne akkor ha csak számoznák, mint olyan sok más esetben. nem látom értelmét annak, hogy beleirjuk, vagy beleirják akár kik is, a készit? nevét, mivel a receptek nagyon nagy része nem saját, és elkészitési mód pedig sok van. üdv, Emilia
Enyém, Tied, Övé, vagy az Ángyomé! Jó a recept? Hát akkor nem mindegy?
Jó a recept Ducza! :D :D :D
Hát ez az! Ha jó is, szép is, kiadós is akkor minden rendben. Én is megsütöm, és mert kaptál hideget, meleget, Rita pilléjeként vonul a családom tudatába. Köszönöm a receptet.Üdv Ducza
Remélem sikere lesz nálatok is! :D
Szia Anna-baba! Köszi szépen mindent! :)) Semmi gond! Üdv: Rita
Szia Emilia90! Nem veszem kötekedésnek, nem én küldöm be így a recepteket, a NoSalty csapata dolgozza fel és nevezi át. Err?l én nem tehetek, de viszont nem zavar ha mások receptje is a nevük alapján van megkülönböztetve. Nem a saját alkotásaim, én is kaptam ?ket, esetleg mások által megosztott receptek. De általában leírom a sztoriban, hogy honnan származik a recept. Egyébként ajánlom ezt a sütit elkészítésre, nagyon finom! :) Minden jót! Rita
Kedves TraRita! Én is a rajongóid közé tartozom és nem értem, hogy miért kell rosszalló bejegyzést tenni arra, aki veszi a fáradtságot és megosztja a receptjeit másokkal. Eddig minden, amit sütöttem a receptjeidb?l, nagyon jól sikerültek és alig várom, hogy újabbakra találjak. Én is szivesen csatlakoznék a recept- küld?khöz, de szégyen szemre nem tudok képet feltenni. További sikeres munkát, boldog Karácsonyt és újévet kívánok: Mari
nem szántam rosszalló megjegyzésnek, ez csak egy észrevétel volt, egyáltalán nem a munkáját, igyekezetét becsmérlem, és nem is vonom kétségbe a tudását! üdv, Emilia
Biztos nem rosszból írtad, csak meglep? volt számomra. Meg az is, hogy pont nekem írtad.
Szia Mari! :) Köszönöm szépen, örülök, hogy sikeresek a sütik :) Én is boldog Karácsonyt és Újévet kívánok Neked! Üdvözlettel: Rita
Kedves Mindenki! nem kell itt rögtön túlzásokba esni, és eldramatizálni a helyzetet!(akinek nem inge, ne vegye magára) tettem egy megjegyzést, egy olyan dologra, ami szerintem felesleges, és igazából zavar is, mivel ha már igy áll a helyzet, akkor legyen mindenkinél igy, vagy ne legyen senkinél. én inkább javaslom, hogy ne legyen senkinél, az ételek számokkal, esetleg valamilyen jelz?vel legyenek ellátva. el sem tudnám képzelni, hogy mi lenne itt, ha mindenki a receptnévbe beleirná a saját nevét is!? engem ez zavar, és kész. Rita, a recepted biztos finom. azért irtam neked, mert nálad akadt meg rajta a szemem, semmi más különös oka sincs. elnézésedet kérem, f?leg, ha nem is te tehetsz róla. üdv, Emilia
Én ezt olvastam és igy is értettem,hogy TRARITA Konyhájából,mi van ebben kivetni való?Ne legyetek ilyen furcsák,a süti nagyon finom,én is több változatát ismerem,de nem kaparom ki senki szemét,ha észlelek valami mást.Kellemes ünnepeket és boldog újévet kivánok és sok értékes receptet,mindenkinek
Kedves Kommentel?k! A receptek nevébe mi, az oldal szerkeszt?i tesszük megkülönböztet? jelzésként a receptbeküld? nevét, nem a szakácsok írják oda. Valahogy különbséget kell tennünk az ugyanazon fogások eltér? verziói közt, és ez nem egyenérték? azzal, hogy bárki sajátja volna az adott recept, viszont elkészítette, lefotózta és beküldte/ megosztotta másokkal. Mindenki megértését köszönjük! További jó sütés-f?zést kívánok, S. Pápa Petra NoSalty.hu f?szerkeszt?
Köszi Petra! :)
Kedves Rita! Már hiányoltam nagyon a receptjeid! Az hogy hogyan nevezik el a recepted engem nem különösebben zavar,ha t?led van akkor biztos,hogy megbízható recept!Eddig egyik receptedben sem csalódtam! Várjuk a többit is! :-) Békés boldog karácsonyt Neked és a Családodnak! Üdv.:Jucci
Szia Jucci! :) Nagyon szépen köszönöm! Nektek is boldog ünnepeket! :) Minden jót! Rita
Kedves Rita! Én is csatlakozom a rajongóid táborához. Ott vagy a kedvenceim között, és csodálom a szebbnél - szebb süteményeidet. Áldott karácsonyt kivánok. Piroska
Drága Piroska! Nagyon szépen köszönöm! :) Kedves vagy! Neked is szép ünnepeket kívánok! Rita
Kedves Rita! Örülök, hogy újra tettél fel receptet, mert nekem is hiányoztál már :) Az egyik nagy kedvencem vagy, Te is és a szebbnél-szebb sütiid is. Livi
Drága Klivi! Nagyon köszönöm! :) Már régóta készültem a receptet beküldeni, csak nem volt sajna id?m. Minden jót! Szép és boldog ünnepeket! Rita
Elkészítettem, és egyszer?en tökéletes:) Kellemes Ünnepeket! Agota
Szia Ágota! Örülök, hogy ízlik! :) Köszönöm a visszajelzésedet! Boldog ünnepeket! Rita
Kedves Rita! Segítséget szeretnék t?led kérni! Nemrég csodálkoztam rá a szaliciles sütik hihetetlen puhaságára. Mondanom sem kell, rögtön beléjük szerettem. Egy nagyon kedves néninél, akinél el?ször ettem, roppant finom volt, meg is adta a receptet, nagyon hasonló ehhez, és én ugyanazzal a lendülettel ezt is, azt is elkészítettem. Másnapra megérkezett a puhaság is..egyvalami azonban nem...nem tudom mit ronthattam el, hogy még másnap is érz?dik a sütikben az ammónia..a szagán is, és az ízén is. Úgy gondolom biztos, hogy eléggé meg vannak sütve, tehát nem maradt sületlen. Nem tudod mi lehet a gond? Köszönöm a segítséged el?re is! Szilvi
Szia Szilvi! Igen, én is úgy gondolom ahogy Te, ezek a szalalkális sütik nagyon puhák, mintha piskóta lenne. ?szintén szólva nem tudom mi lehet a gond, hogy érzed a szagát és az ízét :( Ha sületlen lenne a tésztád azt észre vennéd, mert szétesne, nem tudnál vele dolgozni. Sajnos ebben a kérdésben nem tudok Neked segíteni! Ne haragudj! További jó sütögetést kívánok! Üdvözlettel: Rita
Szia Szilvi! Nem tudom, hogy csak elírás, vagy tényleg szalicillel (szalagáré helyett) készítetted a sütit? Mert az okozhatja a furcsa ízt, amit érzel.
Remélem csak félre írta!!!
Ez lesz a következ? hétvége süteménye,már nagyon várom,örülök,hogy rátaláltam a receptre,mert ezt a nagyanyám készitette nekünk mindig és nagyon szerettük! Mondjuk - és ez csak tényközlés,nem rosszindulat - az ? receptjében zselatin tutira nem szerepelt,mert ? nem használt ilyesmit,egyedül a habfixálót volt hajlandó alkalmazni,de a sütijeire szinte máig emlékszem,az illatokra,ami betöltötte a konyhánkat,pedig sajnos rég halott. De még 87 évesen is,a halála el?tt 1 héttel az igazi "szaladgálós" rétest sütötte nekünk,több tepsivel. Szóval,köszönöm Neked Rita még az emlékezést is! :-)
Szia Mokika! :) Nincs mit köszönnöd! :) Az az igazság, hogy eredeti receptben amit kaptam nem szerepel a zselatin, hanem egy egész tojást kell a krémbe keverni. Nos én ezt nem tettem meg, mert nyers tojást nem szívesen alkalmaztam volna. Aztán így lett bel?le zselatin, mert nem volt igazán tartós a krém. Egyébként nagyon finom sütemény, érdemes megsütni :)) Szép hetet kívánok! Rita
Szia. Egy-egy lapot körülbelül hány percig kell sütni? Köszönöm
Azt sajna nem tudom megmondani, nem szoktam mérni az id?t. de úgyis látod a lapokon, hogy megsültek. Az a lényege, hogy ne legyen színes :)
Kedves TraRita! Nem igazán értem a krém elkészítési módját. Miután a feloldott zselatint hozzáadtam, fel kell még egyszer forralni a krémet? Vagy már nem szükséges?