Nosalty Logó

Hókocka - TraRita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Hókocka - TraRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1867 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 305 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1867 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    363.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 7467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta).
  2. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
  4. A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
  5. A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
  6. Szeleteljük és porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 51088
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

TraRita 118 recept

Hallottam már erről a sütiről, és pár napja kóstoltam először. Máris kértem a receptet és meg is sütöttem. Nagyon finom, puha, könnyű édesség. Gyorsan elkészíthető és nem kell sokat várni rá, hogy megegyük :D :D :D

Hozzászólások

Olaszné Anci

Nagyon szép a süteményed ! Gratulálok ! Az ünnepek alatt elkészítem. Boldog, Békés Ünnepeket kívánok ! Anci

TraRita

Ancika! Köszönöm szépen! isteni finom, habkönny? és gyorsan elkészíthet?. Neked is szép ünnepeket! :) Rita

Törölt felhasználó

Kedves TraRita! igazán nem akarok kötekedni, illetve megbántani téged, de észrevettem, hogy sok recepted nevében az is ott van, hogy TraRita konyhájából, vagy, ahogy TraRita késziti, stb. engem ez fölöttébb zavar, mivel ahogy látom, ezek nem saját receptek. más helyzet lenne, ha ezek a te saját "alkotásaid" lennének, vagy esetleg te eszkábáltad volna össze az alapreceptet a saját ötleteiddel. remélem nem sértettelek meg, nem volt szándékomban! üdv, Emilia

anna-baba

Szia emilia90! Én nem TraRita vagyok, és ezúton is elnézést kérek t?le, hogy bátorkodok válaszolni erre :) Szerintem ezt a kiegészítést a NoSalty csapata teszi a végére, hiszen jópár süteménynek több változata van, és így egyfajta megkülönböztet? jelzést kapnak. Ha körbenézel egy kicsit itt az oldalon a receptek között, láthatod, hogy amely ételnek több elkészítési módja is fenn van, azoknak gyakran a beküld?je neve szerepel az ételnév végén. Kedves TraRita, én egy vagyok a rajongóid közül, nagyon tetszenek a receptjeid! Elnézésedet kérem, ha ezzel megbántottalak volna, vagy beleütöttem volna az orrom olyanba, ami nem az én dolgom, nem állt szándékomban. :) üdv: Anna

Törölt felhasználó

Anna-baba, ha ez igy van, akkor viszont minden recept mellé oda lehetne irni a készit?jét. szerintem elég lenne akkor ha csak számoznák, mint olyan sok más esetben. nem látom értelmét annak, hogy beleirjuk, vagy beleirják akár kik is, a készit? nevét, mivel a receptek nagyon nagy része nem saját, és elkészitési mód pedig sok van. üdv, Emilia

Ducza

Enyém, Tied, Övé, vagy az Ángyomé! Jó a recept? Hát akkor nem mindegy?

TraRita

Jó a recept Ducza! :D :D :D

Ducza

Hát ez az! Ha jó is, szép is, kiadós is akkor minden rendben. Én is megsütöm, és mert kaptál hideget, meleget, Rita pilléjeként vonul a családom tudatába. Köszönöm a receptet.Üdv Ducza

TraRita

Remélem sikere lesz nálatok is! :D

TraRita

Szia Anna-baba! Köszi szépen mindent! :)) Semmi gond! Üdv: Rita

TraRita

Szia Emilia90! Nem veszem kötekedésnek, nem én küldöm be így a recepteket, a NoSalty csapata dolgozza fel és nevezi át. Err?l én nem tehetek, de viszont nem zavar ha mások receptje is a nevük alapján van megkülönböztetve. Nem a saját alkotásaim, én is kaptam ?ket, esetleg mások által megosztott receptek. De általában leírom a sztoriban, hogy honnan származik a recept. Egyébként ajánlom ezt a sütit elkészítésre, nagyon finom! :) Minden jót! Rita

Nagyné Nagy Mária

Kedves TraRita! Én is a rajongóid közé tartozom és nem értem, hogy miért kell rosszalló bejegyzést tenni arra, aki veszi a fáradtságot és megosztja a receptjeit másokkal. Eddig minden, amit sütöttem a receptjeidb?l, nagyon jól sikerültek és alig várom, hogy újabbakra találjak. Én is szivesen csatlakoznék a recept- küld?khöz, de szégyen szemre nem tudok képet feltenni. További sikeres munkát, boldog Karácsonyt és újévet kívánok: Mari

Törölt felhasználó

nem szántam rosszalló megjegyzésnek, ez csak egy észrevétel volt, egyáltalán nem a munkáját, igyekezetét becsmérlem, és nem is vonom kétségbe a tudását! üdv, Emilia

TraRita

Biztos nem rosszból írtad, csak meglep? volt számomra. Meg az is, hogy pont nekem írtad.

TraRita

Szia Mari! :) Köszönöm szépen, örülök, hogy sikeresek a sütik :) Én is boldog Karácsonyt és Újévet kívánok Neked! Üdvözlettel: Rita

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! nem kell itt rögtön túlzásokba esni, és eldramatizálni a helyzetet!(akinek nem inge, ne vegye magára) tettem egy megjegyzést, egy olyan dologra, ami szerintem felesleges, és igazából zavar is, mivel ha már igy áll a helyzet, akkor legyen mindenkinél igy, vagy ne legyen senkinél. én inkább javaslom, hogy ne legyen senkinél, az ételek számokkal, esetleg valamilyen jelz?vel legyenek ellátva. el sem tudnám képzelni, hogy mi lenne itt, ha mindenki a receptnévbe beleirná a saját nevét is!? engem ez zavar, és kész. Rita, a recepted biztos finom. azért irtam neked, mert nálad akadt meg rajta a szemem, semmi más különös oka sincs. elnézésedet kérem, f?leg, ha nem is te tehetsz róla. üdv, Emilia

babyka59

Én ezt olvastam és igy is értettem,hogy TRARITA Konyhájából,mi van ebben kivetni való?Ne legyetek ilyen furcsák,a süti nagyon finom,én is több változatát ismerem,de nem kaparom ki senki szemét,ha észlelek valami mást.Kellemes ünnepeket és boldog újévet kivánok és sok értékes receptet,mindenkinek

Petra

Kedves Kommentel?k! A receptek nevébe mi, az oldal szerkeszt?i tesszük megkülönböztet? jelzésként a receptbeküld? nevét, nem a szakácsok írják oda. Valahogy különbséget kell tennünk az ugyanazon fogások eltér? verziói közt, és ez nem egyenérték? azzal, hogy bárki sajátja volna az adott recept, viszont elkészítette, lefotózta és beküldte/ megosztotta másokkal. Mindenki megértését köszönjük! További jó sütés-f?zést kívánok, S. Pápa Petra NoSalty.hu f?szerkeszt?

TraRita

Köszi Petra! :)

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Már hiányoltam nagyon a receptjeid! Az hogy hogyan nevezik el a recepted engem nem különösebben zavar,ha t?led van akkor biztos,hogy megbízható recept!Eddig egyik receptedben sem csalódtam! Várjuk a többit is! :-) Békés boldog karácsonyt Neked és a Családodnak! Üdv.:Jucci

TraRita

Szia Jucci! :) Nagyon szépen köszönöm! Nektek is boldog ünnepeket! :) Minden jót! Rita

Csiki Piroska

Kedves Rita! Én is csatlakozom a rajongóid táborához. Ott vagy a kedvenceim között, és csodálom a szebbnél - szebb süteményeidet. Áldott karácsonyt kivánok. Piroska

TraRita

Drága Piroska! Nagyon szépen köszönöm! :) Kedves vagy! Neked is szép ünnepeket kívánok! Rita

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Örülök, hogy újra tettél fel receptet, mert nekem is hiányoztál már :) Az egyik nagy kedvencem vagy, Te is és a szebbnél-szebb sütiid is. Livi

TraRita

Drága Klivi! Nagyon köszönöm! :) Már régóta készültem a receptet beküldeni, csak nem volt sajna id?m. Minden jót! Szép és boldog ünnepeket! Rita

agotanagy

Elkészítettem, és egyszer?en tökéletes:) Kellemes Ünnepeket! Agota

TraRita

Szia Ágota! Örülök, hogy ízlik! :) Köszönöm a visszajelzésedet! Boldog ünnepeket! Rita

Szilviaa

Kedves Rita! Segítséget szeretnék t?led kérni! Nemrég csodálkoztam rá a szaliciles sütik hihetetlen puhaságára. Mondanom sem kell, rögtön beléjük szerettem. Egy nagyon kedves néninél, akinél el?ször ettem, roppant finom volt, meg is adta a receptet, nagyon hasonló ehhez, és én ugyanazzal a lendülettel ezt is, azt is elkészítettem. Másnapra megérkezett a puhaság is..egyvalami azonban nem...nem tudom mit ronthattam el, hogy még másnap is érz?dik a sütikben az ammónia..a szagán is, és az ízén is. Úgy gondolom biztos, hogy eléggé meg vannak sütve, tehát nem maradt sületlen. Nem tudod mi lehet a gond? Köszönöm a segítséged el?re is! Szilvi

TraRita

Szia Szilvi! Igen, én is úgy gondolom ahogy Te, ezek a szalalkális sütik nagyon puhák, mintha piskóta lenne. ?szintén szólva nem tudom mi lehet a gond, hogy érzed a szagát és az ízét :( Ha sületlen lenne a tésztád azt észre vennéd, mert szétesne, nem tudnál vele dolgozni. Sajnos ebben a kérdésben nem tudok Neked segíteni! Ne haragudj! További jó sütögetést kívánok! Üdvözlettel: Rita

Törölt felhasználó

Szia Szilvi! Nem tudom, hogy csak elírás, vagy tényleg szalicillel (szalagáré helyett) készítetted a sütit? Mert az okozhatja a furcsa ízt, amit érzel.

TraRita

Remélem csak félre írta!!!

Mokika

Ez lesz a következ? hétvége süteménye,már nagyon várom,örülök,hogy rátaláltam a receptre,mert ezt a nagyanyám készitette nekünk mindig és nagyon szerettük! Mondjuk - és ez csak tényközlés,nem rosszindulat - az ? receptjében zselatin tutira nem szerepelt,mert ? nem használt ilyesmit,egyedül a habfixálót volt hajlandó alkalmazni,de a sütijeire szinte máig emlékszem,az illatokra,ami betöltötte a konyhánkat,pedig sajnos rég halott. De még 87 évesen is,a halála el?tt 1 héttel az igazi "szaladgálós" rétest sütötte nekünk,több tepsivel. Szóval,köszönöm Neked Rita még az emlékezést is! :-)

TraRita

Szia Mokika! :) Nincs mit köszönnöd! :) Az az igazság, hogy eredeti receptben amit kaptam nem szerepel a zselatin, hanem egy egész tojást kell a krémbe keverni. Nos én ezt nem tettem meg, mert nyers tojást nem szívesen alkalmaztam volna. Aztán így lett bel?le zselatin, mert nem volt igazán tartós a krém. Egyébként nagyon finom sütemény, érdemes megsütni :)) Szép hetet kívánok! Rita

Törölt felhasználó

Szia. Egy-egy lapot körülbelül hány percig kell sütni? Köszönöm

TraRita

Azt sajna nem tudom megmondani, nem szoktam mérni az id?t. de úgyis látod a lapokon, hogy megsültek. Az a lényege, hogy ne legyen színes :)

mesemeso

Kedves TraRita! Nem igazán értem a krém elkészítési módját. Miután a feloldott zselatint hozzáadtam, fel kell még egyszer forralni a krémet? Vagy már nem szükséges?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek