Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házilag szuvidált pulykamell

Házilag szuvidált pulykamell
Házilag szuvidált pulykamell
490 perc / előkészület: 10 perc főzés: 480 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idegen tollakkal fogok ékeskedni, ezt a finomságot a férjem készítette. Az egyik barátja elmesélte, hogy szuvidáló készülék hiányában hogyan lehet ugyanazt a hatást elérni. Hál' Istennek azonnal kipróbálta. Fantasztikusan bevált! Csak ajánlani tudom olyan húsok elkészítéséhez, amelyek hagyományosan sütve könnyen kiszáradnak.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Remek omlós, puha, ízletes lett a hús, pedig pulykamellet nem egyszerű ilyen állagúra készíteni. Nem száradt ki, nagyon finom lett. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellfilét a szárnyas fűszerkeverékkel és a szójaszósszal bepácoljuk. 10 percig gyorspácolóban marináljuk. Ennek hiányában (ez is egy férfi-játékszer, de nélküle is működik a világ), hagyjuk lefedve 1-2 órát állni.
  2. Vákuumhegesztő tasakba helyezzük a húst, vákuum alatt lezárjuk a tasakot. Egy nagy fazékba (amit később berakhatunk a sütőbe) annyi vizet öntünk, hogy a tasakot bőven ellepje. A vizet huzalos hőmérővel mérve (egyszerű kivitel, IKEA-s) 63 fokra melegítjük.
  3. Közben a sütőt is előmelegítjük légkeveréses üzemmódban 60 fokra. Berakjuk a sütőbe a fazekat, majd a huzalos hőmérővel 63+/- 1 fokra állítjuk be a víz hőmérsékletét. A fazekat nem szabad lefedni.
  4. Ezen a hőfokon tartjuk 8 órán keresztül a húst. (Mi ezt két részletben, éjszakára megszakítva csináltuk, de ez nem okozott semmilyen gondot.)
  5. A húst kivesszük a zacskóból, felforrósított serpenyőben pici olíván mindkét oldalát lepirítjuk, amúgy csak a látvány kedvéért. A húst pár percig fólia alatt pihentetjük (közben pl. megesszük a levest), ezután felszeleteljük, és tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 493
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
228 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sous vide pulyka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
pulykamell 50 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
olívaolaj 1 ek