Hamis tejszínhab
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Nyinyinagyi

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
38g cukor145 kcal
-
38g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
173
Kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
150g cukor581 kcal
-
150g víz0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
691
Kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
32.1g cukor124 kcal
-
32.1g víz0 kcal
-
34.3g tojásfehérje18 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
Összesen
148
Kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
173
Kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.1 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 290 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
691
Kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
148
Kcal
Hozzávalók
-
15 dkg cukor
-
1.5 dl víz
-
4 db tojásfehérje
-
1 ek porcukor
Elkészítés
- A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk. Ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, tovább kell főzni.
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverünk egy evőkanál porcukrot, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
- Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
- Ezt a habot ízesíthetjük a szirupba főzött vaníliával, vagy a habba kevert áttört gyümölccsel, lekvárral, feketekávéval, darált dióval.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 55823
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Ez a hab nem esik össze, sütemények, torták töltésére, díszítésére is jól használható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nyinyinagyi
31 recept
Ez a recept egy réges-régi kicsi konyhai naptár hátulján volt. Az édesanyám megőrizte ezeket a kis naptárokat a receptek miatt. Készítettem már tortára, somlói galuskára. A képen meggylekvárral készült, forgácsfánk kísérőjeként.
Hozzászólások (8)
Köszönöm, mentettem!Szép hétvégét kívánok ! Anci
Örülök, hogy tetszik, mindenkinek jó "keverést" és könny? habot kívánok.
Feltétlenül kipróbálom nagyon jó ötletnek tünik. Köszi a receptet. Piroska
Ez nagyon jó ötlet!!Hamarosan én is kipróbálom!Üdv!Kata!
Köszönjük szépen, én meg Szép tavaszt kívánok !Üdv: Anci
Az íze is "tejszinhabos"?
Édes és habos, nem igazán tejíz?, bár én már olyan régen kóstoltam bármit ami tejes, nem is emlékszem ugyanis tejérzékeny vagyok.
Én a végén kevertem bele, összetört málnát. Így önálló édességként ettük. Köszi a receptet!
Kedves Nyinyinagyi! Megmentetted a szülinapi tortámat ezzel a habbal! Miel?tt elindultam volna egy újabb doboz híres" Hulala habtejszínért, megtaláltam a receptedet. Tojás, cukor és víz még volt :) a félkész tortámhoz, így meg is csináltam. Még h?l, de nagyon bízom benne, hogy ez egy tényleg "igazi habbá" lesz. Köszönöm Neked és Édesanyádnak!:)
Remélem, hogy igazi lett! Nagyon örülök ha tetszik.
Bocsánat, hogy beleszólok, de a Hulalát esetleg csak csúfolni lehet habtejszínnek, semmi köze hozzá, sem összetev?kben, sem ízben. Az csak egy növényi nyavaja (mint a margarin), ez a tojásfehérje hab még mindig egészségesebb, mint az a vacak.
Ha tejérzékeny lennél mint én nem szólnád le a margarint, semmit nem tudok enni aminek bármi köze van a tejhez. Igaz miel?tt tejérzékeny lettem két embernek való tejterméket is elfogyasztottam, most azon er?lködöm, mit mivel tudok helyettesíteni, nem sok választásom van!
Elnézésedet kérem, nem akartalak megbántani, de sajnos igenis leszólnám azokat a vackokat. Nagyon egészségtelen mind, de akinek nem inge...
Megmentetted anyosom szulinapi tortajat, koszonom a receptet :)))