Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröshagymakrém télire

Vöröshagymakrém télire
Vöröshagymakrém télire
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg vöröshagymánk termett az idén, és előbb-utóbb elkezd romlani, sajnos minden évben így van. Ezért gondoltam ki, hogy pár üveggel készítek, no meg néha hasznos az ilyesmi, mikor hagymát kellene pucolnom - a kisfiam mellett, aki egy kis minden lében kanál. Kerestem a NoSalty-n, de nincs fent hagymakrém recept, ezért gondoltam, felrakom az enyémet, hátha más is kedvet kap hozzá. Nem mértem a hagymát, csak saccoltam, kb. 40 db közepes, kisebb vöröshagymát pucoltam meg.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Minden olyan ételbe, amibe a hagyma dominál, de figyeljünk rá, hogy ez már eleve sós!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, majd alaposan megmossuk. Az esetleges rossz részeket kivágjuk, félbevágjuk.
  2. Aprítógépben egész krémesre felaprítjuk.
  3. Egy nagy tálban a sóval alaposan elkeverjük (sót ízlés szerint tehetünk bele, ki mennyire szeretné sósan).
  4. Mikróban kisterilizált, előtte alaposan kimosott üvegekbe töltjük, fóliával lefedjük, lezárjuk a tetővel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 12 285
elküldve: 2
receptkönyvben: 173
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

hagymakrém, főzőhagymakrém, sós vöröshagymakrém

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre06
Imre06 Wed, 2013-10-30 12:54

Nagyon tetszik az ötlet,jól megfogott és a mai napon mi is elkészítettük .Köszönjük a közzétételt.

nutria
Asszonycicc / nutria Thu, 2012-08-23 23:29

Nem értem, nem szoktátok szárítani a hagymát? Nekünk egész télen kitart, semmi baja, és nem romlik meg, ha jó helyen van tartva. (hideg spájz, kamra, pince)

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Fri, 2012-08-24 10:48

Nekünk vidéken van a házikónk, ahol terem a hagyma, és a fővárosban lakunk panelban, ahol ugye télen is nagyon meleg van. Ezért előbb-utóbb elkezd romlani. Az erkélyen viszont megfagyott tavaly. Egy panelházban a spájz sem hideg télen:-)

twixy
twixy Thu, 2012-08-23 12:56

Hűtőben kell tárolni? (gondolom felbontás után igen, de előtte?)

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Thu, 2012-08-23 13:47

Én nem dunsztoltam, a só tartósítja ugyanúgy, mint a paprikakrémet pl, azt sem szoktam dunsztolni. Persze nekem is ez volt az első próbálkozásom, úgyhogy nincs sok tapasztalatom vele.

152
vöröshagyma 5 kg
5 ek