r
Nosalty Logó

Hármas csokikrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hármas csokikrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5630 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 705 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    320.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7418.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2831 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    535 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    2246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2710 micro
Összesen 5630 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent készítsünk elő tálakban, hogy a tűzhely mellett kéznél legyenek, amikor szükség van rá. Cukor, kávé, narancshéj, tört étcsokoládé, tört fehér csokoládé, tört tejcsokoládé.
  2. Először 4 tojást szedjünk kétfelé, külön tálba a sárgáját és a fehérjét.
  3. A tojássárgáját először 10-12 másodpercig keverjük. 2 dl főzőtejszínt rakunk bele, és egy evőkanál lisztet, csomómentesre keverjük. (Én mixert használtam.)
  4. A masszát egy serpenyőbe öntve, közepes lángon tegyük a tűzhelyre. Egy-két perc után kezd sűrűsödni. Közben bele lehet tenni a reszelt narancshéjat. Mikor már sűrűsödik, bele lehet önteni fél dl feketekávét. Folyamatosan keverjük.
  5. Kevergessük addig, amíg a krémünk sűrű és homogén lesz. Vegyük le a lángról, és rakjunk bele 2 evőkanál cukrot (ezt lehet ízlés szerint is). Ettől picit lazább lesz a masszánk.
  6. Amíg forró a massza, rakjuk bele a tört étcsokoládét is, ez szépen beleolvad. Folyamatosan keverjük.
  7. Amíg hűl a krém, verjük fel a tojásfehérjét. Miután kemény lesz, lassan dolgozzuk bele a csokoládékrémbe. Én kicsit hagyom hűlni a csokikrémet, mielőtt belekeverem a kemény tojásfehérjét.
  8. Tegyük hideg helyre.
  9. Ugyanezeket a lépéseket tegyük meg mind a fehér csokival, mind a tejcsokival. Fehér csokinál nem kell bele kávé, illetve a cukrot nem feltétlen kell beletenni, hogy minél keményebb legyen a massza a rétegelés miatt.
  10. Miután kihűltek a krémek, először az étcsokis krémet, majd a fehér csokis krémet, és a legvégén a tejcsokis krémet rétegeljük egy tálba. Mehet vissza a hűtőbe. 1-2 óra múlva hidegen fogyasztható.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Ajánló

Sok mindennel lehet még ízesíteni, akár rummal, akár gyümölcsökkel, tejszínhabbal a tetején, fantáziára bízom :) Figyelem! Kalóriabomba :) mivel nem puding, ezért akár pár kanál után is jóllakottság érzésünk lesz ;) Mivel többen vagyunk, én ezt legalább 8 személyre készítettem, illetve a leírás is ez alapján történt!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyám régen evett már igazi csokikrémet, hát kerestem valamit a neten. Amit elkészítettem, az mindenkinek rettentően ízlett, így a következő elkészítésnél már tovább fejlesztettem a saját ízlésünknek :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek