Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-zöldségzöldes tarja

Hagymás-zöldségzöldes tarja
Hagymás-zöldségzöldes tarja
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam a receptet évekkel ezelőtt, és a család egyik kedvence lett! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom, mert egyszerre elkészül a hús és a köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre feldaraboljuk, és lesózzuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, és kb. 1 cm-es darabokra karikázzuk fel.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zöldségzöldet is apróra daraboljuk. Utána összekeverjük egy tálban őket.
  4. Egy tepsi aljára olajat öntünk, a burgonyát beleöntjük, a vöröshagyma és zöldségzöld keverékének felét ráöntjük, és megsózzuk. Összekeverjük a tepsiben, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ezután a tarja mindkét oldalát megforgatjuk a hagymás-zöldséges keverékben, és sorban ráhelyezzük a burgonya tetejére.
  6. Lefedjük a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben (3-as fokozaton) kb. 1 órát dinszteljük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a hús egyik felét, utána megforgatjuk a húst, és a másik oldalát is pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x6 cm
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 068
elküldve: 9
receptkönyvben: 384
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült hagymás-petrezselymes tarja burgonyával, tepsiben sült hagymás tarja petrezselymes krumplival

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Fri, 2015-01-23 09:59

Ezt a receptet dupla adagban készítettem el számítván arra,hogy két napra való ebédet letudok egy sütőmelegítés alatt.Fenéket...Annyira ízlett kicsi családomnak,hogy vacsira már csak egy szelet hús maradt.Azt hiszem,ez magáért beszél.Ja,a zöldségnek eszébe sem jutott megégni.

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2015-01-26 16:07

Kedves Mónika! Örülök, hogy ízlett... ilyen ez, nálunk sem nagyon marad belőle! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-04 18:48

 Szia Risi!A foliat leveve ,hogy a hust megpiritsuk,a zoldseges keverek nem eg meg?

Risi13
Risi / Risi13 Fri, 2010-06-04 21:04

Szia husika!
Nem fog megégni a zöldséges keverék, szépen rásül. :-) Legalábbis nekem még nem égett meg... azért figyeld, ha szép piros, akkor fordítsd meg a húsokat és a másik oldalát is pirítsd meg.

889
sertéstarja 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
napraforgó olaj 1 dl