Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-krémes piskóta

Gyümölcsös-krémes piskóta
Gyümölcsös-krémes piskóta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukám receptje alapján készült egy meleg, nyári napon, amikor finom és könnyű süteményre vágyott a család.:)

hozzávalók / 4 adag

Piskótához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, aztán a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A fehérjébe apránként beleöntjük a kristálycukrot, és összeturmixoljuk, majd a lisztet szitán keresztül apránként adagoljuk, és összekeverjük. A liszttel együtt beletesszük a késhegynyi sütőport.
  2. Ezt a krémet egy tepsibe töltjük, amit sütőpapírral kibélelünk. A sütőpapírra vajat kenünk, és leszórjuk zsemlemorzsával, hogy könnyen lejöjjön a piskótáról, és betesszük a sütőbe.
  3. Veszünk egy lábast, amibe beleöntünk körülbelül 1,3 l tejet. Ezt felmelegítjük, de közben a 3 pudingport összekeverjük a cukorral, és ezt kikeverjük a maradék 2 dl tejjel simára. Majd amikor már melegszik a gázon a tejünk, hozzáöntjük a csomómentesre kikavart pudingporunkat, és kavargatjuk, amíg jó nem lesz az állaga.
  4. A piskótát tálcára tesszük, a kihűlt/langyos krém felét rátesszük a piskótára, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a gyümölcsöt rászórjuk, és a maradék pudinggal szépen befedjük.
  5. A sütemény tetejére tehetünk a sütőpapírra ragadt piskótamorzsából.
  6. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed, és fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 826
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Licsi

Mióta szakács: 2013.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-gyümölcsös piskóta, gyümölcsös piskóta morzsával szórva, pudingos-gyümölcsös piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

864
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
tej 1.5 l
cukor 12 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak
eper 30 dkg