r
Nosalty Logó

Granatér házi tésztából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Granatér házi tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 5071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11421 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    7941 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1041.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 5071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
  2. Közben meggyúrjuk a tésztát:
  3. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadunk kb. egy marék sót, 1 db tojást és annyi vizet, hogy jól gyúrható, nyújtható, ne túl lágy tésztát kapjunk.
  4. Ha összegyúrtuk, 3 részre osztjuk. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk jó vékonyra. Sok liszttel feltekerjük, mert különben összetapad. Levágjuk a nyújtófáról, félbevágjuk keresztbe. Majd kockázzuk. Ezt tesszük az összessel, jó lisztes tálba gyűjtjük, néha átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
  5. A hagymát apróra szeljük, olajon megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, lekapcsoljuk alatta a lángot, majd a megfőtt krumplit rátesszük, és krumplitörővel összetörjük, elkeverjük. megkóstoljuk, ha kell, még utánasózunk.
  6. A tésztához a sós vizet feltesszük forrni, és adagonkét kifőzzük, majd beleszedjük a krumpliba, és jól összeforgatjuk.
  7. A legjobban csemegeuborka illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8989
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamáim mindig házi tésztát használtak, soha nem boltit, így anyukám is mindig maga készítette a tésztát, nem is volt soha kérdés, hogy valaha is bolti tésztához nyúljak. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...