Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Goffry 1.

Goffry 1.
Goffry 1.
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vaníliának, a citromnak és a margarinnak köszönhetően sütés közben mennyei illatok töltik meg a konyhát. Gyerekeim nagy kedvence. Bevallom én is szeretem.
A bekevert tészta 2-3 napig hűtőben eltartható, ezért nem kell azonnal kisütni az egészet. Frissen sütve, melegen a legfinomabb. Tetejére izlés szerint tehetünk Nutellát, lekvárt, csokis tejszínhabot, de csak úgy magában is nagyon ízletes.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá felverjük.
  3. A tejet, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, a citromlevet és a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  4. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet és jól összekeverjük.
  5. A végén óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  6. Goffrysütőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 88 074
elküldve: 11
receptkönyvben: 648
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofri, goffri, waffel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnitamas
hajnitamas Fri, 2015-03-06 19:14

Ez valami isteni finom!!!!Sokat keresgéltem,amig rátaláltam a legeslegjobb gofrireceptre.Hàt ez az!!!!Köszönöm

Holdfény722
Holdfény722 Tue, 2013-11-19 13:18

Elkészítettem ezt a goffrit! Bevallom,többet kipróbáltam már,egyetlen egy sem tetszett igazán,de EZ a kivétel! Elmentettem,mert ezután csak így fogom sütni! Nekem ez a recept lett a befutó! Köszönet érte!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2013-03-17 16:42

Szia Kriszti,
Eddig a gofrisutomhoz kapott recept szerint készítettem a gofrit, de sohasem volt az igazi. Így ma, amikor jött az ötlet, hogy ezt kellene keszitenem, a te recepteket találtam a legszimpatikusabbnak, főleg, mivel nincs benn rum, az alapanyagok aranya is meggyőzött. Es nem csalódtam, a család es én is imádtuk! Bár én vajjal, tonkolyliszttel es xilittel készítettem, de így is isteni finom volt, 15 db kor alakú gofri lett belőle, meg holnap reggelire is marad belőle. Szóval meg egyszer köszi a receptet, mentve!!
Andi

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2012-02-02 10:51

tegnap zárlatos lett a goffrysütőm, úh a bekevert tésztát palacsintasütőben kellett kisütnöm. sok olajat vesz fel, de ha szépen kanállal szétteregetjük a tésztát, akkor nem lesz túl vastag - és hát a lányok ették így is, probléma nélkül.

köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-28 15:10

Valamit elronthattam mert a goffry helyett amerikai palacsinta lett :D
de nem volt rossz ...
.nem hasonlitott a goffry-hoz :(
talán majd legközelebb :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-25 10:26

Köszönöm a gyors választ :)
Ma mindenképp kiprobálom :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-24 20:37

sziasztok!
sajna nincs goffry sütőnk :( esetleg palacsintás sepenyőbe kilehet sütni?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-07-25 08:12

Szia! Kiváncsiságból pont tegnap próbáltam ki (nincsenek véletlenek:-))))), hogy milyen lesz palacsinta sütőben. Majdnem olyan mint goffry sütőben. Nyugodtan próbáld ki. üdv kiki

valinagyi
valinagyi Wed, 2010-03-03 11:14

Most kaptam egy goffry sütőt.Nincs hozzá használati utasítás.
6 fokozata van.
Melyiken süssem?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2010-03-03 11:21

Közepesen próbáld ki, abból nem lehet baj. Aztán érdemes kikisérletezni, hogy melyik fokozaton milyen lesz a goffry. üdv kiki

Szasa
Szasa Thu, 2010-02-25 09:59

Nagyon szeretjük a gofrit mert gyorsan elkészíthető.
Nekem van egy kedvencem amit a következő hozzávalókból készítem.

25 dkg liszt
1kk.sütőpor
1/2 citrom héja reszelve
20 dkg margarin
1cs. vaniliás cukor
17 dkg porcukor
4 tojás

Közepes adag. Az összeállítás a szokásos módon.

rusika
rusika Sun, 2010-01-24 14:25

Ez a legjobb goffry recept amit eddig kipróbáltam. Köszi, nagyon finom lett!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 08:29

igen de azért köszi.De az gondolom nem ezen az oldalon van.receptet tudsz? megköszönném!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2009-01-31 11:23

Szia Niki, tejporos kókuszgolyót mi sem találunk, nem is emlékszünk ilyen receptre, a kereső is csak két receptnél talál tejport a hozzávalók között (csirke curry és a partybrot) és receptet nem vettünk le az oldalról.
Üdv:
Nosalty

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-01-31 11:02

Amikor először voltam az oldalon találtam egy receptet a neve kókuszgolyó volt azt hiszem.De aztán csak arra emlékeztem hogy kell hozzá tejpor vettem is 2 csomaggal. De azóta nem találom a receptet. Segítsetek köszi előre is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 00:03

Szia Niki,szerintem az nem kókusz golyó volt hanem raffaelló,mert ahhoz kell tejpor és kókuszba kell beforgatni,keresd ezen a néven,ha nemtelálod,szivesen elküldöm a receptet..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-08 14:24

"Kicsit" megkésve válaszolok -csak most találtam ezt az oldalt- szóval a tejpor a Raffaello golyóba kell.
Azóta persze biztos lejárt a megvásárolt tejpor szavatossága...

608
finomliszt 50 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 5 db
margarin 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 10 dkg