r
Nosalty Logó

Gluténmentes joghurtos málnás pite

NS
Gluténmentes joghurtos málnás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

649
Kalória
8.4g
Fehérje
96.7g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
79.5g
Víz
66.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
34.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 649 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5092.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    580.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    477.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Egy tepsit vagy piteformát (25cm) kivajazunk és kilisztezünk, vagy az aljára sütőpapírt teszünk, és csak az oldalát vajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A málnát megmossuk, és hagyjuk egy kicsit lecsöpögni. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat és a 2 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
  3. Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk, hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
  4. A tésztát a formába öntjük, a tetejére rápakoljuk a málnát, majd az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni és a teteje is szép világosbarna).
  5. A formában hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, kivesszük a formából/lehúzzuk a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szerei, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és barackkal is szoktam készíteni, dupla mennyiségben is (a barackos recept szintén megtalálható itt az oldalon). Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja. Az eredeti receptet itt találtam.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek