Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes joghurtos málnás pite

Gluténmentes joghurtos málnás pite
Gluténmentes joghurtos málnás pite
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és barackkal is szoktam készíteni, dupla mennyiségben is (a barackos recept szintén megtalálható itt az oldalon). Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja.

Az eredeti receptet itt találtam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit vagy piteformát (25cm) kivajazunk és kilisztezünk, vagy az aljára sütőpapírt teszünk, és csak az oldalát vajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A málnát megmossuk, és hagyjuk egy kicsit lecsöpögni. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat és a 2 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
  3. Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk, hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
  4. A tésztát a formába öntjük, a tetejére rápakoljuk a málnát, majd az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni és a teteje is szép világosbarna).
  5. A formában hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, kivesszük a formából/lehúzzuk a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szerei, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 563
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugica49

Mióta szakács: 2016.07.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnás piskóta, gyümölcsös kevert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
rizsliszt 3 bögre
tojás 2 db
joghurt 300 g
porcukor 1 bögre
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
málna 10 dkg