r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Gesztenyekocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 588 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 7024 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 588 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    433.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 7024 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk .A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
  4. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben közepes lánggal, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Krém elkészítése:
  7. A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  8. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  9. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
  10. Tetejére:
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
  12. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 125851
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyekocka
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Itt még nem láttam ezt a sütit, ezért rakom fel. Nagyon finom és szép süti. Egyébként a recept itt jelent meg.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hmmmm. Hát ez nyami! Nagyon finom és egyszer? elkészíteni. Köszönöm

Törölt felhasználó

Hmmmm. Hát ez nyami! Nagyon finom és egyszer? elkészíteni. Köszönöm

Mátayné Zsuzsa

Köszönöm kedves hozzászólásodat!Örülök,hogy ízlik. Üdvözöllek: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsi! Köszi a kóstolót, isteni finom a süti! Én is meg fogom csinálni! Puszi: Ági

Törölt felhasználó

A Hulala nev? növényi tejszínt lehet pótolni sima tejszínnel? S annak vajon melyik változatával? F?z?tejszínnel vagy habtejszínnel? Megmondom ?szintén, miután elolvastam, mit tartalmaz ez a Hulala-csoda, nincs kedvem hozzá :S

Mátayné Zsuzsa

Kedves Davila! Lehet pótolni a Hulalát,sima tejszínnel is.Ilyenkor viszont kell bele a Dr.Oetker Habfixáló,mert a sima felvert tejszín gyorsan összeesik.Tehát választhatunk a rosszabb és a rossz közül.Én sem szívesen eszem a m? dolgokat.Próbáld meg így.

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors segítséget! :) Jöv? 7-en kipróbálom a receptet, és beszámolok róla hogy sikerült!

Törölt felhasználó

Tegnap elkészült a m?, ami végtére is nagyon jól sikerült, de közben akadt vele problémám. Hiába kentem és liszteztem ki a tepsit, a tészta leragadt. Megizzadtam, míg sikerült felszednem! Legközelebb süt?papírt használok... A tetejére a tejszínhabot csak 4 dl tejszínb?l készítettem, ez is épp elég volt...nekünk. Köszönöm szépen a receptet! :))) Megtartjuk!

Mátayné Zsuzsa

Gratulálok! Ügyes vagy.Egyébként kicsit macerás a tepsib?l való kivétel,nekem is volt vele gondom,de végül is megy,mert ügyesek vagyunk.Ugye ?

Törölt felhasználó

Hááát....sokat kellett ügyeskednem, mire ki tudtam szedni a tepsib?l :O Mégis jó ötlet sztem a süt?papír, ki fogom próbálni :)

Mátayné Zsuzsa

Majd tájékoztass kérlek ,hogy a süt? parírral sikerült-e ? Attól félek,hogy arról még nehezebb lesz kiügyeskedni.Akkor még meg is kell fordítanod,hogy leszedd az aljáról a papírt.

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Ma én is megcsináltam ezt a finomságot a nagyfiam szülinapjára, de én kerek szilikonos tortaformában sütöttem, amit el?tte a biztonság kedvéért kimargarinoztam (nem liszteztem) és így nagyon klasszul ki tudtam borítani, mikor már langyi volt a tészta. Félbe vágtam és fele krémet beletöltöttem, másik felét ráhalmoztam a tetejére, aztán csak kb 3 dl HULALÁ-ból készítettem habot rá. Így is jó 4-5 centis habsipkája lett és nagyon-nagyon gusztusosra sikerült, mert nem simítottam el, hanem "dimbes-dombosra" hagytam és úgy szórtam meg kakaóporral. Szóval nagy sikert arattam és mindenkinek ízlett. Köszönet érte!

Mátayné Zsuzsa

Kedves Panita! Örülök a sikerednek és gratulálok.Én is köszönöm a tippedet, ill.hogy továbbfejlesztetted,megújítottad a receptet.Ahogy leírtad,már láttam is magam el?tt,hogy milyen szép is lett.Én is kipróbálom ebben a formában is.Még egyszer gratulálok,és köszönöm,hogy megosztottad velem a Te verziódat.

szlivia2

Hétvégén megcsináltam a sütit és nagyszer?en sikerült.Tipp!Én margarinoztam a tepsit,meg megszórtam egy kis zsemlemorzsával és simán ki tudtam szedni a tésztát a tepsib?l!Pedig a tepsim is régi /nem teflonos/,meg a süt?m is.Próbáljátok ki!Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Megsütöttem és els?re nagyon jó lett és finom! Köszi

Mátayné Zsuzsa

Örülök,és gratulálok!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Már többször elkészítettem, a család kedvenc sütije lett.

Mátayné Zsuzsa

Már érdemes volt feltennem! Örülök. Minden jót,jó sütést,f?zést. Zsuzsa

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek