Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Ganache krémes torta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy angol szakácstól láttam. Muszáj volt kipróbálnom, és hatalmas sikere lett. Aki szereti az étcsokit, az nagyon fogja szeretni. A süti tömény, így egy vékony szelet is bőven elég belőle. A csoki bátran variálható a hozzávalókban. Tejcsoki vagy fehércsoki vagy amilyen ízűt szeretnénk.  Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A ganache krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a piskotát. Először a tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéből verjünk kemény habot.
  2. Majd a sárgáját a cukorral keverjük el. A lisztbe keverjük bele a sütőport, és adagoljuk a sárgájához, alaposan keverjük el, majd az olajat is keverjük bele.
  3. Legvégül a tojásfehérjéből vert kemény habot adagoljuk a masszához. Alaposan dolgozzuk össze.
  4. Vajazzuk, lisztezzük ki a formát, és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, borítsuk ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A csokit a reszeljük le. (A reszelő nagylyukú részén is reszelhetjük.)
  6. A tejszínt öntsük egy lábasba, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
  7. Egy szűrőn keresztül öntsük a csokireszelékre, majd addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad, és krémes állagú lesz.
  8. Tegyük bele a vanília aromát. (Én tettem bele egy kevés édesítőszert is, kompenzálva a keserű ízt.) A krémet a torta lapba öntjük. Egy éjszaka alatt, hűtőben teljesen megszilárdul. Másnap porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 052
elküldve: 0
receptkönyvben: 271
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ganás krémes torta, csokikrémes torta, piskótatorta étcsokis krémmel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suvkat
suvkat Sun, 2012-02-26 11:27

Nekem teljesen híg, folyós maradt, egyszerű csokiöntetes piskóta lett a vége.

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Sun, 2012-02-26 11:55

El nem tudom képzelni mi lehetett a baj... Én két külön márkájú tejszínt is használtam már, és reggelre mindig megkötött, sőt ha gyorsítani akartam a folyamatot akkor betettem a fagyasztóba kb két órára... De hogy mitől köt meg azt nem tudom, amikor először csináltam akkor kíváncsian vártam a reggelt, mert kb arra számítottam ami veled történt, de nem, megkötött és vágható lett mint a képen..

suvkat
suvkat Sun, 2012-02-26 15:35

Hagyományos zacskós tejszínt használtam, gondoltam ha nem kell felverni, nem lehet belőle baj. Lehet, hogy ez az oka, majd kipróbálom növényi tejszínnel is. Ettől függetlenül pillanatok alatt elfogyott, de én nagyon kíváncsi lennék arra a szép krémes állagra, biztos ízvilágban is más egy kicsit.

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Sun, 2012-02-26 18:00

Aki kóstolta mindenkinek beugrott valami a krém izéről. A legtöbben a lúdláb tortára, és párizsi csúcsra asszociáltak..

suvkat
suvkat Fri, 2012-03-16 11:38

Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy megint megcsináltam, de most hulalából, az eredmény tökéletes lett. Elkeserítő, hogy a hagyományos tejszínt már semmire sem lehet használni. :(

timea01
timea01 Sat, 2012-02-25 09:55

szia én azt szeretném tudni hogy semmi baja nem lesz a habtejszínek ha felfőzőm.:o)

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Fri, 2012-02-24 13:24

Igen, gyümölcstorta formában kell sütni. Nekem pont fél literes a tortalap ürege. Akinek ennél kisebb, és marad krém, a maradékot egy kehelybe be kell önteni, és úgy is el fog fogyni... :)

sz.j.
sz.j. Fri, 2012-02-24 12:56

szerintem gyümölcstorta formában sütötte meg annak ilyen a teteje

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Fri, 2012-02-24 11:28

Szia.

Habtejszín kell hozzá. Én "Meggle"-t vettem. De a hulala is jó nagyon jó minőség...

654
tojás 4 db
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 4 ek
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 300 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
porcukor 1 ek