Ganache krémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kenvelo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12 kcal
A ganache krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
71 kcal
A ganache krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
3920
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
18.9g tojás24 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A ganache krémhez
-
42.8g habtejszín125 kcal
-
25.7g étcsokoládé140 kcal
-
0.9g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
0.6g porcukor2 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 275.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.2 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 477.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1081 micro
Összesen
3920
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 púpozott ek finomliszt
-
4 ek cukor
-
1 tk sütőpor
-
1 ek napraforgó olaj
A ganache krémhez
-
500 ml habtejszín
-
2 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Készítsük el a piskotát. Először a tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéből verjünk kemény habot.
- Majd a sárgáját a cukorral keverjük el. A lisztbe keverjük bele a sütőport, és adagoljuk a sárgájához, alaposan keverjük el, majd az olajat is keverjük bele.
- Legvégül a tojásfehérjéből vert kemény habot adagoljuk a masszához. Alaposan dolgozzuk össze.
- Vajazzuk, lisztezzük ki a formát, és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, borítsuk ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A csokit a reszeljük le. (A reszelő nagylyukú részén is reszelhetjük.)
- A tejszínt öntsük egy lábasba, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
- Egy szűrőn keresztül öntsük a csokireszelékre, majd addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad, és krémes állagú lesz.
- Tegyük bele a vanília aromát. (Én tettem bele egy kevés édesítőszert is, kompenzálva a keserű ízt.) A krémet a torta lapba öntjük. Egy éjszaka alatt, hűtőben teljesen megszilárdul. Másnap porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10884
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kenvelo
17 recept
Ezt a receptet egy angol szakácstól láttam. Muszáj volt kipróbálnom, és hatalmas sikere lett. Aki szereti az étcsokit, az nagyon fogja szeretni. A süti tömény, így egy vékony szelet is bőven elég belőle. A csoki bátran variálható a hozzávalókban. Tejcsoki vagy fehércsoki vagy amilyen ízűt szeretnénk. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!