Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frissítő túrós tejberizs reggelire

Frissítő túrós tejberizs reggelire
Frissítő túrós tejberizs reggelire
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy melegben nagyon korán felébredtem hajnalban. Próbáltam visszaaludni, de nem sikerült, úgyhogy úgy döntöttem, felkelek, és készítek valami frissítő finomságot reggelire. Ez lett belőle :) 
Tényleg nagyon kellemes volt a citrommal és a túróval. 
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tejberizshez

A díszítéshez

ajánlat

Friss gyümölcsöket is keverhetünk bele, lekvárral is fogyaszthatjuk akár reggelire, akár desszertként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejberizst készítünk: a rizst és a tejet egy edénykébe tesszük egy csipet sóval és 1 ek barna cukorral. Felfőzzük, majd lassú tűzön megpároljuk. (Hajlamos kifutni, ezért időnként jó, ha felemeljük a fedőt.)
  2. A túrót elkeverjük a maradék 3 ek barna cukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A masszát belekeverjük a tejberizsbe.
  3. Kis tálkákba szedjük a kész tejberizst, és kedvünk szerint díszítjük. Én most fahéjas porcukorral díszítettem a tetejét, de gyümölccsel vagy lekvárral is díszíthetjük. Lehetőség szerint már hűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 226
elküldve: 0
receptkönyvben: 394
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Escudete

Mióta szakács: 2009.11.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg tejberizs, tejberizs túróval, nyári tejberizs, nyári túrós tejberizs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
rizs 15 dkg
tej 3 dl
barna cukor 4 ek
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint