r
Nosalty Logó

Frissítő túrós tejberizs reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frissítő túrós tejberizs reggelire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 317 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 1267 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 167 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 317 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.3 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1267 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Tejberizst készítünk: a rizst és a tejet egy edénykébe tesszük egy csipet sóval és 1 ek barna cukorral. Felfőzzük, majd lassú tűzön megpároljuk. (Hajlamos kifutni, ezért időnként jó, ha felemeljük a fedőt.)
  2. A túrót elkeverjük a maradék 3 ek barna cukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A masszát belekeverjük a tejberizsbe.
  3. Kis tálkákba szedjük a kész tejberizst, és kedvünk szerint díszítjük. Én most fahéjas porcukorral díszítettem a tetejét, de gyümölccsel vagy lekvárral is díszíthetjük. Lehetőség szerint már hűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20952
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 27.

Ajánló

Friss gyümölcsöket is keverhetünk bele, lekvárral is fogyaszthatjuk akár reggelire, akár desszertként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nagy melegben nagyon korán felébredtem hajnalban. Próbáltam visszaaludni, de nem sikerült, úgyhogy úgy döntöttem, felkelek, és készítek valami frissítő finomságot reggelire. Ez lett belőle :)  Tényleg nagyon kellemes volt a citrommal és a túróval.  Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Christin

Nagyon finom lett...Koszonom a receptet...

Hozzávalók

A tejberizshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?