Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellás mandulatej

Sós karamellás mandulatej
Sós karamellás mandulatej
6 perc / előkészület: 1 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet tej nélkül a karamellás tej? Amikor megkóstoltam, akkor meg eszembe jutott az új őrület: sós karamell.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot megpirítjuk. Felöntjük a mandulatej felével, amiben elkevertük a vaníliát.
  2. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad, majd öntsük fel a maradék mandulatejjel. Jól melegítsük fel, de nem kell forrnia, mert így azonnal fogyaszthatjuk.
  3. Először kóstoljuk meg így, utána ízesítsük a tengeri sóval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós karamellás tej, karamellás mandulatej sósan, sós mandulatej karamellásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

134
cukor 1 ek
mandulatej 2.5 dl
vanília kivonat 0.25 kávéskanál
1 csipet