Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas lime-os cukkinilekvár

Fahéjas lime-os cukkinilekvár
Fahéjas lime-os cukkinilekvár
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkiniben az a jó, hogy bármivé képes átalakulni. Jelen esetben lekvárrá. (A 25 dkg cukorral szerintem nagyon édes lett, legközelebb csak 20-at raknék bele...)

2 kis üveg lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lereszelt cukkinit a cukorba kevert dzsemfixszel felforraljuk.
  2. A forrástól számított 3. percnél botmixerrel pürésítjük, és addig főzzük, amíg tányérra cseppentve már megfelelő sűrűségű.
  3. A fahéjat csak a végén adjuk hozzá a citromlével együtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 192
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekvár cukkiniből, fahéjas cukkinilekvár, cukkinis lekvár

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngbriell
ngbriell / ngbriell Mon, 2015-07-20 17:19

Bevallom, voltak fenntartásaim, hogy jó lesz-e, de kísérletezgető kedvemben voltam, és nem bántam meg! Isteni lett! Almakompótra emlékeztet, palacsintába imádni fogom!
Dzsemfix helyett pektinnel, lime helyett citromlével is működik.

224
cukkini 50 dkg
cukor 20 dkg
zselésítő befőzőszer 0.5 csomag
limelé 0.75 lime-ból nyert
fahéj 1 tk