Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper rebarbara turmix

Eper rebarbara turmix
Eper rebarbara turmix
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörűek a rebarbarabokrok a kertünkben, és az eper-rebarbara kombó mindig nyerő páros. Turmixként még soha nem próbáltam, de bevált. Mivel a rebarbara önmagában elég savanyú, a család viszont édesszájú, egy sűrű cukorszirupban szoktam megfőzni. Ha valaki nem bánja, hogy savanykás, nyugodtan csökkentheti a cukor mennyiségét, és a rebarbarát akár nyersen is használhatja ehhez az italhoz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ízlés szerint az összes gyümölcspürét összeturmixolhatjuk a tejjel, én csak a szépség kedvéért választottam ketté. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg cukrot 1 dl vízzel sziruppá főzünk.
  2. A megtisztított, feldarabolt rebarbarát a szirupba tesszük, és újraforrásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni
  3. A feldarabolt epret, a leszűrt rebarbarát, ízlés szerint plusz cukrot, pár csepp vanília kivonatot és citromlevet teszünk hozzá, és leturmixoljuk. 
  4. Az eper-rebarbara püré felét két hosszúkás pohárba elosztjuk.
  5. A maradék pürét 3 dl hideg tejjel és néhány jégkockával tovább mixeljük, és a gyümölcspürére öntjük.
  6. Ízlés szerint díszítjük, hosszú kanállal, szívószállal szervírozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 416
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bostina

Mióta szakács: 2012.02.12.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperturmix, rebarbaraturmix, gyümölcsturmix

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

326
eper 20 dkg
rebarbara 20 dkg
cukor 10 dkg
tej 3 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
jégkocka 1 marék