Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztős sajtos rúd 2.

Élesztős sajtos rúd 2.
Élesztős sajtos rúd 2.
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors receptet kerestem, és megtaláltam :-) Ha nincs időm, és még hideg a margarin, akkor megolvasztom, úgy gyúrom a tésztát. Ha nincs ideje megkelni, az sem nagy baj. És úgy is jártam már, hogy a tésztába nem tettem bele a sajtot... Úgy is finom lett. Tényleg nem lehet elrontani.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megkelesztjük tejjel, pici cukorral.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal.
  3. Beletesszük az élesztőt, a tojások sárgáját, sót, reszelt sajtot.
  4. Összegyúrjuk, és kelni hagyjuk fél órát.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk, derelyeszaggatóval felcsíkozzuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és megsütjük.
  6. Nem kell barnára sütni, finomabb, ha világosan kivesszük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 716
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Melinda

Mióta szakács: 2010.06.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős sós rúd, sajtos tésztájú sós rúd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AAndi
AAndi Thu, 2011-04-14 16:33

Szia!

Ne haragudj, hogy ilyen sokára jelentkezem! :o)
Azóta már megsütöttem! Nagyon finom lett! Köszönöm a segítséget!
Andi

galbirom
Melinda / galbirom Tue, 2010-07-13 22:08

Szia!

Beleteszem az összes (20 dkg) sajtot, és a tetejére még reszelek.
Remélem sikerül, szerintem nem lehet elrontani :-)

Melinda

AAndi
AAndi Mon, 2010-07-12 21:28

Szia Melinda!

Nagyon megtetszett a recepted! De mielőtt elkészíteném meg szeretném kérdezni, hogy a sajtnak a felét tetted a tésztába?

Előre is köszönöm a segítséget!

Andi

851
finomliszt 1 kg
margarin 75 dkg
élesztő 10 dkg
tojássárgája 6 db
sajt 20 dkg
2 ek