Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű, puha cukormáz

Egyszerű, puha cukormáz
Egyszerű, puha cukormáz
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a könnyen elkészíthető mázat bármilyen sütemény bevonására használhatjuk, kivéve a mézeskalács díszítését. Puha, nem töredezik, jól vágható. Aki szeretné, 1-2 csepp ételszínezékkel megfestheti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bevont süteményt nem célszerű hűtőbe tenni, mert a lecsapódó pára folyóssá teheti a mázat.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybe tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, a vizet. Fakanállal vagy kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával keverjük 10-15 percig.
  2. Keverés közben a cukor kifehéredik, az állaga a mézhez hasonló lesz.
  3. Ezután a mázzal már bármilyen süteményt be lehet vonni. A máz kb. egy óra alatt puhává szilárdul, így a bevont süteményt könnyen szeletelhetjük, mert a máz nem töredezik.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 341
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

porcukormáz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

195
porcukor 20 dkg
citromlé 3 ek
víz 1 ek