r
Nosalty Logó

Egyszerű formakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Egyszerű formakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel.
  2. A tejszínt keverjük össze a tojássárgával, és a maradék cukorral, majd öntsük bele a keverőtálba. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd szitáljuk hozzá a sóval összekevert lisztet.
  3. Ezután a robotgép dagasztó szárával (v. kenyérsütőgéppel) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk).
  4. A kelesztőtálat vékonyan kenjük ki olajjal, majd helyezzük bele a megdagasztott tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.
  5. A megkelt tésztát borítsuk rá egy enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kissé el. Arra figyeljünk, hogy ne legyen hosszabb, mint a forma amiben majd sütjük.
  6. Ezután tekerjük fel a tésztát, majd helyezzük bele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett formába. Takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kb. 40 perc alatt kelesszük újra. (a formát sütőpapírral is kibélelhetjük, akkor viszont nem kell kizsírozni, és lisztezni)
  7. Amikor a tészta megkelt, kenjük le a tetejét egész tojással. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük, 45-50 perc alatt készre. A sütési idő felénél takarjuk le alufóliával, nehogy nagyon barnára süljön a teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem)
  8. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a kalácsot és úgy kínáljuk, reggelire vagy éppen vacsorára, egy pohár kakaó mellé. A kalács tésztája pedig nagyon finom foszlós.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1418
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...