Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült fasírt Mártitól

Egyben sült fasírt Mártitól
Egyben sült fasírt Mártitól
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Mamám receptje, és tudom, hogy nem új a nap alatt...

Ugyanezt a masszát "fasírtnak" is csinálta, azaz pogácsákat formázott belőle, és prézliben alaposan megforgatva, forró zsírban kisütötte. Remek feltét különböző főzelékekhez.

hozzávalók / 4 adag

  • 1000 g darált disznóhús
  • 1 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paprika
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • füstölt házi szalonna

ajánlat

Többféle köret passzol hozzá (tejfölös tök-, bab-, krumplifőzelékek pl.). Továbbá hagymás-resztelt krumpli + kovászos uborka avagy a krumplisaláta ecetes vagy majonézes változatai. Hidegen is több variációban ízletes étek - de ez már egy újabb recepttéma...

Én a resztelt krumplit csináltam most; a leöntött szaft felhasználásával. (Kb. 4 ek felforrósítva, ebben egy durvára kockázott hagymát óvatosan üvegesre párolva, ebben hámozott, apróra kockázott, sós vízben főtt krumplit aranysárgára pirítva, sóval, frissen őrölt borssal megszórva). Savanyúság: házilag készített, jegelt kovászos uborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsömléket tejbe beáztatjuk, felhasználás előtt kinyomkodjuk.
  2. Egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd fűszerezzük (paprika, só, bors és egy cakkos vágófelületű étkező késsel elkapart fokhagyma).
  3. A szalonnából annyi nagyon vékony szeletet vágunk le, amennyi a jénai alját lazán betakarja. Ezekkel kibéleljük a sütőedényünket, a húst kézben buciformára alakítjuk, majd a szalonnákra helyezzük.
  4. A tetejére pár, szintén vékonyra vágott szalonnát teszünk, kb 1/2 dl vizet öntünk alá, az edényt lefedjük (v. alufóliával betakarjuk), és a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 30 perc eltelte után redukáljuk a hőmérsékletet 200 fokra. Időnként ellenőrizzük, mert a fedő alatt is pirul a sültünk. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, 220 fokon pirítjuk, majd ha készen van, a szaftját egy kisebb tálba öntjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 773
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt, fasírt jénaiban sütve, sütőedényben sült fasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!