r
Nosalty Logó

Egyben sült fasírt Mártitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Egyben sült fasírt Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2843 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 711 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4725.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2843 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsömléket tejbe beáztatjuk, felhasználás előtt kinyomkodjuk.
  2. Egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd fűszerezzük (paprika, só, bors és egy cakkos vágófelületű étkező késsel elkapart fokhagyma).
  3. A szalonnából annyi nagyon vékony szeletet vágunk le, amennyi a jénai alját lazán betakarja. Ezekkel kibéleljük a sütőedényünket, a húst kézben buciformára alakítjuk, majd a szalonnákra helyezzük.
  4. A tetejére pár, szintén vékonyra vágott szalonnát teszünk, kb 1/2 dl vizet öntünk alá, az edényt lefedjük (v. alufóliával betakarjuk), és a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 30 perc eltelte után redukáljuk a hőmérsékletet 200 fokra. Időnként ellenőrizzük, mert a fedő alatt is pirul a sültünk. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, 220 fokon pirítjuk, majd ha készen van, a szaftját egy kisebb tálba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10130
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Ajánló

Többféle köret passzol hozzá (tejfölös tök-, bab-, krumplifőzelékek pl.). Továbbá hagymás-resztelt krumpli + kovászos uborka avagy a krumplisaláta ecetes vagy majonézes változatai. Hidegen is több variációban ízletes étek - de ez már egy újabb recepttéma... Én a resztelt krumplit csináltam most; a leöntött szaft felhasználásával. (Kb. 4 ek felforrósítva, ebben egy durvára kockázott hagymát óvatosan üvegesre párolva, ebben hámozott, apróra kockázott, sós vízben főtt krumplit aranysárgára pirítva, sóval, frissen őrölt borssal megszórva). Savanyúság: házilag készített, jegelt kovászos uborka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült fasírt Mártitól
Marti48 317 recept

A Mamám receptje, és tudom, hogy nem új a nap alatt... Ugyanezt a masszát "fasírtnak" is csinálta, azaz pogácsákat formázott belőle, és prézliben alaposan megforgatva, forró zsírban kisütötte. Remek feltét különböző főzelékekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek