Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes paradicsomszósz

Édes paradicsomszósz
Édes paradicsomszósz
10 perc / előkészület: 3 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az este a férjem rántott csirkemellet, krumplipürét és paradicsomszószt kívánt. Ma meglepem, mire hazaér és ez lesz a vacsi. Nagyon édesen szeretjük ezt a fajta szószt. Természetesen sűrített paradicsomból is készíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bundás- és natúr húsokhoz is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomlevet megmelegítjük egy edényben és beleszórjuk a cukrot.
  2. Addig kavargatjuk, amíg a cukor fel nem olvad.
  3. Amikor a cukor elolvadt, nagyon lassan beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve csomómentesre dolgozzuk, majd levesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 71 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomszósz, paradicsommártás, mártás édes paradicsomból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Agota96
Agota96 Mon, 2013-06-17 14:11

Oké.
Hát majd leközelebb jobb lesz. :)
És köszi még egyszer! :)))

Agota96
Agota96 Mon, 2013-06-10 21:38

Szia!!!
Én elkészítettem ezt a paradicsomszószt és valamiért csomósos maradt... Nem régóta főzök úgy, hogy nem tudom, mit rontottam el. Elmondanád, hogy is kellene ezt csomómentesen elkészíteni??? Előre is köszi !!! :)))

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-06-14 22:51

Kedves Ágota96,
Örülök, hogy elkészítetted. A lisztet csak apránként próbáld meg beleszórni, folyamatosan kevergetve közben és ehhez a legjobb a kézi habverő.
Ne keseredj el, ez velem is sokat előfordult, de minél többet gyakorolsz, annál többet tapasztalsz.
Szép hétvégét kívánok!
Üdv:Andi

120
paradicsomlé 3 dl
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál