r
Nosalty Logó

Édes káposztából töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Édes káposztából töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    945 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édeskáposztát feltesszük főni kis ételízesítősvízben.
  2. Közben megcsináljuk a tölteléket. A darált húshoz hozzátesszüka sót, borsot, kis ételízesítő, kis fokhagymakrémet és a rizst. Ezt összedolgozzuk két perc alatt.
  3. Ha a káposzta megfőtt, a vizét ki ne borítsuk, hanem kivesszük a fej káposztát, amiről lefejtjük a leveleket, a vizet félretesszük. Előveszünk egy nagyobb lábost is, az aljára rakjuk a rosszabb káposztaleveleket, amit nem lehet tölteni.
  4. Megtöltjük a káposztákat, én úgy szoktam hogy a kezembe veszem a levelet, a másik kezemmel teszek rá tölteléket, egyet görgetek, majd a két szélét behajtom, végül feltekerem (ez persze csak a kezdőknek szólt).
  5. Szépen kirakjuk a lábost a káposztákkal, ha maradt méglevél, befedjük, ha nem, az se baj. És most jöhet az a lé, amiben a káposzta főtt, ráöntjük, hogy ellepje, és kb. egy órát lassú tűzön főzzük, amibe még egy kis só mehet. (Én annyit szoktam csalni, hogy amíg nem fő fel a víz alatta, addig nagy lángon csinálom.)
  6. Ha letelt az idő, egyet kiveszünk megkóstoljuk, ha jó, csinálhatjuk a rántást.
  7. Világos és nem túl sűrű rántást készítünk, kis olajat melegítünk, amibe mehet a liszt és végül a hideg víz, ha csomómentesre elkevertük, már önthetjük is rá a káposztára. (Kezdőknek annyit, hogy én mindig úgy tanultam, hogy meleg rántáshoz hideg vizet, hideg rántoshoz meleg vizet használjunk.)
  8. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk, de ez elhagyható.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 59969
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Ajánló

A főzési időben a káposzta főzése is benne van és a töltött káposztáé is. De megéri, most már én is töltött káposzta fun vagyok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes káposztából töltött káposzta
kinguci1983 36 recept

A családban mindenki szereti a töltött káposztát, kivéve engem. Gondolom, mint legtöbbször sokan, csodálkoznak, hogy nem lehet szeretni a töltött káposztát. Na mondom, most már elég, kitalálok valamit, hogy nekem is finom legyen. Lehet nem nagy szám, de ettől a saját levében főzött káposztától, már nekem is ízlik. Pedig nagymamám és anyukám is nagyon finomat csinál mindenki szerint, hát ez van, nem lehet mindent szeretni. Volt azért kísérletezgetés, volt hogy csirkemellett daráltam, és azzal csináltam meg, azzal is finom volt, de a férjem ki volt akadva, hogy lehet fehér a töltött káposztában a hús és hasonlók, de ez a tuti. Legalábbis nálunk.

Hozzászólások

Németi Olga

Nálunk a férjem se nagyon szereti a töltött káposztát, próbáltam már sokféle képpen, de leginkább nálunk is a nem savanyúból készített jött be, de én paradicsomlével készítettem. Így még nem próbáltam, de mentve, és el fogom készíteni így is. Köszi a receptért:).

kinguci1983

Szia! Oké, hidd el nem fog rátok maradni :). Majd várom az eredménybeszámolót :-)! Jó sütés-f?zést és jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

szeretek nyaron is finomakat enni, de nem tul füszereset, nem tul zsirosat. ebben a receptben nem sok a füszer, illatos zsenge kaposztat vettem, a vegeredmeny epp olyan mint itt a kepen. nem birtam megvarni mig a csalad haza jön, lopiztam belöle egy kis kostolot, nagyon nagyon fini!!! en cserepedenyben keszitettem, igy tenyleg elronthatatlan. köszi a receptet, mentettem.

kinguci1983

Szia! Örülök hogy ízlett! Jól esik a visszajelzés! Cserépedényben biztos hamarabb meg is f?tt, és jobban összeérnek az ízek, sajnos nekem még nincs, de majd csak veszek valamikor! További jó sütés-f?zést!

Törölt felhasználó

Bocs, de az a görgetés, feltekerés (kezd?knek) kissé zavaros. Azt, hogy a töltött káposzta ne nyíljon ki nagyon egyszer? módszerrel lehet elérni: A káposzta levélre teszed a tölteléket, a levelet szélét?l a vastag ér irányába cs?vé tekered, majd a cs? két végének a szélét belefordítod a cs?be.

kinguci1983

Kedves Damjanich! Én mint kezd? nem zavart ez a kifejezés és még ezt is csak t?led hallottam. Szerintem ki hogy mondja, bár A káposzta levélre teszed a tölteléket, a levelet szélét?l a vastag ér irányába cs?vé tekered, majd a cs? két végének a szélét belefordítod a cs?be a te megfogalmazásod is lehet mások számára kusza, zavaros. A lényeg az hogy az íze szuper. Lassan fejl?döm mert a gyerek a munka a háztartás, másodállás, stb. mellett nem nagyon marad már id?m hogy stilisztikailag is helyes legyek, bocsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek