r
Nosalty Logó

Dobostorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Dobostorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    3253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.4 g
  • Cukor
    704 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3874 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    2616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3717 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1884 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4461 micro
Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta készítését a papírformák kivágásával kezdjük. Egy tortaformát körberajzoljuk 6 tepsiméretű papíron.
  2. Szokásos módon elkészítjük a piskótát.
  3. A 6 db sütőpapírt tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát, és szépen elkenjük.
  4. Előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra megsütjük. Ha megsültek a lapok, rájuk helyezünk egy 24 cm-es tortaformát, és azzal kiszúrjuk a tésztákat, így egyforma kerek piskótákat kapunk.
  5. A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük.
  6. A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik. Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat is.
  7. Ezután egymásra tesszük a lapokat, megtöltjük a krémmel, de egy lapot félreteszünk, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.
  8. A tortát akár egy egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. A "dobot" lehetőleg csak aznap készítsük el, amikor fogyasszuk vagy ajándékozzuk!
  9. A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
  10. Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
  11. Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket. Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén. Ha ügyesen csináljuk, 16 szeletesre lehet vágni!
  12. Díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28858
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Ajánló

Fontos! Ez a karamelldísz nagyon veszélyes! Magas hőfokú és ragadós! Ha kezünkre fröccsen, komoly sérülést okoz! Én szereztem is vele egy igen komoly problémát magamnak. 2 ujjam összeragadt a karamelltől, ahogy kentem rá a lapra, és nem azzal foglalkoztam, hogy mennyire fáj, és éget, hanem azzal, hogy gyorsan, mert nem fogom tudni szépen elsimítani. A következménye az lett, hogy csúnya hólyagot szereztem, ami több, mint 2 hét alatt gyógyult be. Tényleg nagyon vigyázzatok!!!

Receptkategóriák

Tesómnak megígértem, hogy 100. születésnapjára sütök Neki egy Dobostortát... mivel ez a kedvence! Igaz, még messze van a 100., de így is nagyon örült neki. És mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Szabó Anna

További cikkek