r
Nosalty Logó

Dobos-torta Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Dobos-torta Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

Összesen 1897 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

Összesen 7584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

Összesen 459 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1897 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    457 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    494 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4445 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3303 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 7584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Beletesszük a cukrot, a sütőport, a tojást és a tejet.
  3. Összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk.
  4. Három lapot nyújtunk belőle, amit vajazott-lisztezett tepsi hátulján szép világos színűre sütünk.
  5. A lapokat egymásra tesszük, és ha langyosra hűlt, hosszában elvágjuk. Így 6 db keskeny tortalapot kapunk. A legsimább tortalapot félretesszük a tetejének.

krém

  1. A margarint és a cukrot habosra keverjük.
  2. Egy lábaskába tesszük a tojások sárgáját és a vizet.
  3. Folytonos keverés közben gyenge lángon besűrítjük. Amikor kezd jobban melegedni, beletesszük a kakaóport, és együtt sűrítjük.
  4. Amikor kihűlt, a vajkrémhez keverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat.

pirított cukor a tetejére

  1. A cukrot egy lábaskában felolvasztjuk, és aranybarnára hevítjük.
  2. A folyékony cukrot ráöntjük a tortalapra, széles pengéjű késsel gyors mozdulatokkal elsimítjuk.
  3. Hosszú pengéjű, éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle úgy, hogy minden szelet vágása előtt vízbe mártjuk a kést. (Célszerű már előre odakészíteni egy fazék vizet.)
  4. Ezután a torta tetejére rakosgatjuk a szeletkéket. Fogyasztásig hűtőbe tesszük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 289
  • Össznézettség: 123667
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dobos-torta Lizinka konyhájából
Lizinka_ 525 recept

Búcsú volt nálunk a hétvégén. Dobostorta nélkül elképzelhetetlen családunkban ez az ünnep.

Hozzászólások (5)

k.margaréta

Kedves Lizinka! Nagyon gusztusos ez a tortácskád, mentettem is azonnal. Köszönöm a receptet! Minden jót Neked! Üdv. Margit

Lizinka_

Kedves Margit! Nem fogsz csalódni benne, ha elkészíted. Üdvözlettel: Andi

Törölt felhasználó

Na én ennek most neki is állok! :)

toth marta

nem pikótatésztából kell csinálni?

Lizinka_

Szia! Igen, piskótából is szokták készíteni. Többféle dobostorta tészta van a köztudatban. De a krém összetev?i, és az elkészítési módja, valamint a tetején lév? égetett cukor adja a dobos torta karaktert. Szép napot! Andi

Törölt felhasználó

Nekem kemény maradt a tészta. :( Nem tudom, miért. Pedig elég gyakorlott háziasszonyság vagyok. :) Lehet hogy túl sokáig sütöttem? Pedig úgy csináltam ahogy írtad és sütöttem már hasonló tésztákat sokszor. A krém nagyon finom, mi több isteni lett, a teteje is szép, csak bekeményedett a tészta.....a drága férjem így is felfalta. :D

Lizinka_

Kedves Era! Amikor kisütöd a lapokat, célszer? rögtön, még melegen egy alufólia darabbal letakarni, és nyomatékot tenni rá. Az összes lap közé, és a nyomaték alá is tegyél fóliát. Így a keletkezett pára megpuhítja a lapokat. És a h?t?ben is kell állnia egy jó ideig! A tésztának kellemesen félkemény, puha, porhanyósnak kell lennie. Remélem tudtam segíteni. Andi

Törölt felhasználó

Nekem valahogy kicsit folyós lett a krém, és kicsit fehér darabos.. de finom lett! :)

Lizinka_

Szia! A "fehér darabkák" a tojássárgájából eredhetnek. Lehet, hogy a hirtelen nagy láng okozta. A kakaós-tojásos krémet teljesen kih?lve és a vajkrémmel nem túlságosan kikeverve, csak összeforgatva szabad használni. Drukkolok, hogy legközelebb, ha elkészíted teljes legyen a siker! További szép napot! Andi

Hozzávalók

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek