Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás banános zabpehely keksz

Diétás banános zabpehely keksz
Diétás banános zabpehely keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt pár túlérett banánom, amit sürgősen el kellett használni. De a napokban elég sokat ettem, így csak diétás lehet. Liszt-cukor kilőve. Ebben a receptben semmi nincs, ami hizlal. A kalóriatartalma nagyon alacsony.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annyira alacsony a kalóriatartalma, így bármikor fogyasztható, laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A zabpelyhet picit megdaráljuk, hogy szemcsés legyen, de nem túl nagy és ne por.
  3. A zabpehelyhez öntjük a kakaóport, fahéjat és a villával összetört banánt.
  4. Egyneművé keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmocskákat teszünk, amiket lapos kekszekké alakítunk.
  6. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 49 082
elküldve: 11
receptkönyvben: 609
elkészítve: 59/65
Facebookon megjelent: -

szakács

Venala

Mióta szakács: 2013.07.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános csokis keksz, kakaós banános zabpelyhes keksz, banános zabkeksz

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stuncsi
stuncsi Thu, 2017-02-02 14:31

Egy kis kókuszolajjal/zsírral ki lehet kenni a tepsit, sütőpapírt vagy a tésztába is lehet keverni. Így biztosan nem fog leragadni.

Kazár Judit
Kazár Judit Mon, 2014-12-22 11:17

icipicit ráragadt a sütőpapírra, de miután már kicsit hűlt teljesen jól elvált :) másodszor csinálom, nagyon bejött :)

TipliCsi
TipliCsi Fri, 2014-05-09 15:50

Nekem is leragad. Már 3X megcsináltam és minden alkalommal. Van tippetek, mi lehet a gond, és hogy hogyan tudom kiküszöbölni?

Venala
Venala / Venala Thu, 2014-05-15 12:20

Nem értem, hogy miért ragad le. Talán kicsit hagy hűlni és hátha. De mindenképpen használj sütőpapírt.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2014-06-21 06:44

Bocsi, hogy belekotyogok, de a sutopapir minosegetol is fugg, hogy mennyire ragad le. Itt a NoSalty-n olvastam egyszer, hogy a dragabb fajta sutopapiron nem ragad le semmi.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Tue, 2014-04-15 11:01

Ma elkészítettem. Hogy ez eddig nem jutott eszembe?! Isteni, félelmetesen gyors, egészséges, egyszerű, laktató.
Először picit megijedtem, mert a közepe nagyon puha volt melegen, de ahogy kihűlt szépen összeállt. Nem ropog, tehát nekem nem keksz, de szerintem ez még az előnyére is válik :)

hgabor47
GaborHorvath / hgabor47 Sat, 2014-02-15 17:46

Megcsináltam. Ráragadt a sütőpapírra. Ki kellett dobnom. Az adag másik részét sütés nélkül megettük. Az fini volt :)

bnézsu
bnézsu / bnézsu Sun, 2014-02-09 10:44

Nagyon finom és gyors. Tökéletes reggeli, vacsora annak aki diétázik vagy egyszerűen és viszonylag egészségesen nassolni. Viszont lehet hogy következőnek teszek hozzá egy kanál mézet (bár tudom ez már annyira nem diétás). Köszönöm a receptet.

Venala
Venala / Venala Tue, 2013-10-29 16:17

A zabpehely javítja az emésztést a lisztel ellentétben, ezáltal kevésbé hizlal. Valamint a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, ami által folyamatos energiát biztosít a szervezetnek és nem lesz tőle úgynevezett "cukorsokkunk", tehát nem tör ránk az éhségroham. Az ételek egészségességét tekintve nem csak a szénhidrát tartalmat nézzük, hanem a felszívódás gyorsaságát, inzulin termelést...stb. Amennyiben összességében figyelünk az étkezésre,akkor a zabpehely sem hizlal és kimondottan jól helyettesít pl egy kiadós vacsit.

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2013-10-29 15:27

Azért a zab szénhidrát tartalma nem sokkal alacsonyabb mint a liszté, az túlzás hogy nem hízlal.

160
zabpehely 10 dkg
banán 3 közepes db
fahéj 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 kk