r
Nosalty Logó

Datolyás tejturmix

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Datolyás tejturmix
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 531 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 531 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandula héját távolítsuk el forró víz segítségével.
  2. Tegyük oda a tejet a tűzre, és tegyük bele a datolyát, mandulát és a fűszereket. Forraljuk fel, és főzzük kis lángon kb. 5-10 percig.
  3. Majd ha elkészült, melegen turmixoljuk össze, és már fogyaszthatjuk is.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 681
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 19.

Ajánló

Ha érzékenyebb a gyomrod, előző este a mandulát és a datolyát beáztathatod, és reggel a mandula héját eltávolíthatod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A tej sajnos ma nagyon vitatott élelmiszer, és tervezek is írni egy cikket az ájurvéda szemszögéből a tejfogyasztás kérdéséről. A tehéntej valóban az egyik legfontosabb táplálék, és a fiatalság, életerő és a tiszta tudathoz szinte nélkülözhetetlen az ájruvéda ősi tanítása szerint. A probléma azzal van, hogy mit nevezünk tejnek, hogyan kell elkészíteni és hogyan, milyen ételkombinációkban lehet csak fogyasztani ahhoz, hogy valóban ne ártson. Az első lépés, hogy nem homogenizált, nem ultra pasztörözött, hanem friss, bio tehéntejet használj. Tejet csak magában vagy édesen, illetve gabonával fogyassz - pl. tejbegríz :). A tejet ne fogyaszd együtt sós ételekkel, hússal, tojással, joghurttal, túróval, mert ha így teszel, a tej méreggé válik a szervezetedben. A tej emésztését pedig a megfelelő fűszerekkel tudod elősegíteni. Ez a tejes ital kiváló napindító energiabomba, és nagyon finom. Az édesség iránti vágyat is jól csillapítja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek