Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-mézes salátadresszing

Citromos-mézes salátadresszing
Citromos-mézes salátadresszing
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem vásárolok bolti dresszingeket, mert tele vannak tartósítószerekkel, ízfokozókkal. Sokkal finomabb és biztonságosabb az otthon készült:-) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki szereti, friss menta-, bazsalikom- vagy rozmaringlevelet is adhat hozzá...

Narancslével is elkészíthetjük, de akkor kevesebb mézet adjunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom levét kifacsarjuk, és az összes hozzávalóval összekeverjük.
  2. Kedvenc dresszinges üvegünkbe töltjük, és már kész is! Használat előtt rázzuk fel, hogy összekeveredjenek az ízek és anyagok...
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

citromos dresszing, házi salátaöntet, mézes-citromos salátaöntet, nyári salátadresszing

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dormior
Dormior Mon, 2017-06-05 17:58

Köszi a receptet! Paradicsomsalátát bolondítottam meg vele. A fehérborecet helyett azonban almaecetet használtam. Így is nagyon finom volt!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2017-06-07 13:15

Kedves Dormior!

Azzal is finom lett biztosan:-)) Örülök, hogy elkészítetted.

Üdv: Nihonka

165
olívaolaj 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
méz 3 ek
fehérborecet 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
0.5 kk
bors 0 ízlés szerint