Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos epermisu

Citromos epermisu
Citromos epermisu
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy melegben egy kis hűsítő édességre vágytam. Olyanra, ami citromos is, epres is, és habos is. És a hőségre való tekintettel sütni se kelljen. Ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik citrom héját lereszeljük, és beletesszük abba az edénybe, amibe a krémet keverjük ki. A két citrom levét kifacsarjuk egy kis lábosba, és hozzáadunk 10 dkg porcukrot. Meglangyosítjuk, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit szeletekre vágjuk. Egy akkora edénybe, amibe belefér 12 db babapiskóta egymás mellé beletesszük, és a cukros citromlének a felével meglocsoljuk.
  3. A krémhez a mascarponét a reszelt citrom héjával, 1dl tejszínnel, 20 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
  4. A meglocsolt babapiskótára tesszük a krém felét, erre a szeletelt eper felét. Majd újra a babapiskóták következnek, amit meglocsolunk a maradék cukros citromlével. Erre a maradék krém, majd a maradék eperszeletek. 
  5. A 3 dl tejszínt felverjük kemény habbá a 3 dkg porcukorral és a habfixálóval, és az eperszeletekre simítjuk. Ezután rászitáljuk a kakaóport.
  6. A díszítésre félretett epreket félbevágjuk, és rátesszük a tetejére.
  7. A hűtőben 1 éjszakát pihentetjük legalább, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 924
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-epres tiramisu, citromos-mascarponés babapiskóta epresen, epermisu citromosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

866
babapiskóta 24 db
mascarpone 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
porcukor 33 dkg
növényi habtejszín 4 dl
eper 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habfixáló 1 csomag