Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves 4.

Brokkolikrémleves 4.
Brokkolikrémleves 4.
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát így kell tíz perc alatt finom, laktató ételt az asztalra tenni...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, majd 1 l vízben főni tesszük.
  2. Sózzuk, beletesszük a zabpelyhet, és a brokkolit puhára főzzük.
  3. Néhány fej brokkolit félreteszünk "levesbetétnek", a maradékot pedig összeturmixoljuk.
    (Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígitjuk és a szerecsendióval fűszerezzük.)
  4. A brokkolifejeket visszatesszük a levesbe, és azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 246 590
elküldve: 6
receptkönyvben: 734
elkészítve: 65/75
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

egyéb elnevezések

krémleves brokkoliból, brokkolikrémleves zabpehellyel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakiko
bakiko Sun, 2017-04-09 08:50

Isteni es egyszeru mar tobb ismerosomnem tovabbadtam, koszonom

torpanka
torpanka Thu, 2013-11-07 13:30

Már vagy hatszor elkészítettem, és nem lehet elrontani, nagyon finom. Megmarad a brokkoli természetes íze, és az sem mellékes, hogy mennyire egyszerű ez a recept, hamar kész. Babám nagyon szereti, ez plusz jó pont, hogy kicsik is nyugodtan ehetik.
Én egyébként egy kis kenyeret, vagy kiflit szoktam hozzá megpirítani, de biztos jó más betéttel is, sőt, magában is.

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2012-03-29 03:51

kedves Mariann,
örülök, hogy izlett a végeredmény! ;-)
ami még lényeges, hogy bűntudat nélkül ehető, mert nincs benne fehérliszt.
üdv,
toma

Mariann990
Mariann990 Thu, 2012-03-29 07:38

Igen, nekem is azért tetszett meg, mert végre egy krémleves, amiben se liszt, se tejszín.

yvy
yvy Tue, 2012-01-17 13:01

Most csináltam először levest, de csak azért , mert kicsit sárgult a brokkolim alja, háááát .... előbb kellett volna!
nagyon finom lett, a zabpehely hihetetlenül jó benne, nagyon kellemesen sűríti, köszönöm a receptet.
üdv yvy

Jakabné_Adrienn
Jakabné_Adrienn Sun, 2011-08-14 10:58

Köszönöm a receptet nagyon finom lett. Jó ötlet volt a zabpehely, magamtól nem tettem volna bele. Amit tettem bele pluszba: zöldségleves alap+fokhagyma+bors+koriander ezek még inkább kiemelték a leves ízét, nekünk nagyon bejött.

muphrid
muphrid / muphrid Sun, 2010-06-20 22:34

Kedves zederta!
Szuper finom lett, köszi a receptet! Sok tányérral elfogyott ma ebből a remek levesből. :) Én tettem bele egy gerezd fokhagymát is, amit aztán szintén elturmixoltam.
A tetejére kevés reszelt sajt és frissen pirított zsemlekocka került.
muphrid

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-06-21 15:48

nagyon örülök, kedves Muphrid!
én mostanság mandulaforgáccsal tálalom a krémleveseket: zéró munka - maximum élvezet!
üdv,
toma

118
brokkoli 250 g
zabpehely 8 ek
0.5 tk
szerecsendió 1 kk
víz 1 l