Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye szárnyasból

Brassói aprópecsenye szárnyasból
Brassói aprópecsenye szárnyasból
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg sertéshúsból készítik, de mivel mi inkább szárnyasokat fogyasztunk, ezt az ételt most csirkemellből készítettem. De pulykacombból vagy -mellből is tökéletes. Kamaszkoromban sokszor készítették szüleim, nagyon szerettük/szeretem a mai napig. Bátyámmal mindig "harcoltunk" a kolozsvári szalonnáért, ez az étel egyik fő alkotóeleme. 
Sajnos többször ettem már brassóinak nevezett ételt, ami inkább hasonlított egy pörköltszerűséghez, mint a brassóihoz. Felejtsük el a pirospaprikát és a szaftot, ez nem az az étel...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  2. Rászórjuk a fokhagymát, és beletesszük a csíkokra vágott húst is.
  3. Erős tűzön pirítjuk, majd fűszerezzük.
  4. Mérsékeljük a tűz erejét, fél deci vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, akkor zsírjára sütjük az ételt.
  5. Pirított/sült burgonyával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 521
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, brassói aprópecsenye, csirke brassói

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-06 09:10

Kedves HK-Kriszta!

Köszönöm szépen. :D

- vöröshagymát én se teszek bele, jó sok fokhagymát igen, és nem szeretem/szeretjük, ha túl szaftos, tényleg nem pöriről van szó, ...de miért van az, hogy én úgy tanultam és készítem, hogy őrölt pirospaprikás a végén???
Kriszta, erre tudsz magyarázatot? -mert mondjuk nálunk étteremben is paprikásan adják,azzal megszórva, sertésből igaz, -én is inkább csirkés-pulykás vagyok, szokott lenni sertés néha,....de paprikás a végén, az tuti :)

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-09-04 15:35

Teljesen egyet ertek veled, en is igy keszitem, csak a kulombseg az, hogy en voroshagymat nem teszek bele, csak fokhagymat. Igy is nagyon finom lehet, es igazad van abban, hogy nem szabad, hogy szaftja legyen, ez nem porkolt!!

468
csirkemell filé 70 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 kk