r
Nosalty Logó

Bounty brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Bounty brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 845 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 845 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 403 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 tojást 2 ek tejföllel és 5 dkg cukorral jól elkeverünk, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket meg a vaníliás cukrot.
  2. Kivajazunk egy kerek tortaformát. A sütőt bekapcsoljuk.
  3. A csokit kis darabokra vágjuk.
  4. A lisztbe keverjük a sütőport, a kétféle cukrot, a kakaóport és a csokit.
  5. Egy másik tálban elhabarjuk a tojásokat, és jól összevegyítjük az olajjal és a kávéval.
  6. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyorsan összekeverjük.
  7. A tészta felét a tortaformába simítjuk. Erre halmozzuk a kókuszos masszát, és finoman elegyengetjük. A tetejére kerül a tészta másik fele, azt is egyenletesen elkenjük. (Ez egy kissé pepecselős munka, mert mindkét massza elég sűrű.)
  8. Mehet a sütőbe. (Semmiképp se süssük 20 percnél tovább, mert túl kiszárad, és elveszti krémes jellegét!)
  9. Langyosan már szeletelhetjük is, talán ekkor a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 119432
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Aki nagyon édesszájú, az tegyen a kókuszba több cukrot, mert ez annyira nem édes! De hát a brownie-nak épp ez a lényege, legalábbis szerintem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valaki nálunk nagyon szereti a Bounty-t. :) Az ő kedvéért kreáltam ezt a sütit. Azért pont ezt, mivel én meg a brownie-t szeretem nagyon.

Hozzászólások

Tmea

Gyönyör?!!! Ez lesz a köv., amit ki fogok próbálni! :-)) Kókusz is, brownie is, kell ennél több? :-)

Fahéj

Köszi! Szerintem finom, mi legalábbis nagyon szeretjük. :)

Bató Edit

Szia Éva! Ezt biztosan kipróbálom, mert mi is nagyon szeretjük a Bounty-t és a brownie-t is vaníliafagyival. A Te recepted sztem telitalálat! :))) Köszi, Edit

Fahéj

Szia Edit! Nagyon köszönöm a kedves szavakat! Én étcsoki-rajongó vagyok, és sütiben a brownie hasonlít legjobban az étcsokira. Ezért nálam naaagy kedvenc. :)) Szerintem Ti is szeretni fogjátok! Szép napot: Éva

manyoka

Hétf?n megcsináltuk a browniet, tényleg elfért volna bele még egy kis cukor, de így is nagyon finom lett. A recept leírása jó, pedig mi alsó-fels? sütéssel készítettük el, és teljesen olyan lett, mint a képen. Köszi:Réka

Fahéj

Szívesen! Örülök, hogy ízlett. Legközelebb még egy ek cukor, és elég édes lesz nektek is. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia Fahéj! Ma elkészítem ezt a finomságot remélem sikerem lesz vele!! Eredményr?l beszámolok!

Fahéj

Szia Evike! Kíváncsian várom! Én is remélem, hogy sikered lesz. :)

Kephera

Hétvégén elkészítettem, a tortaformám nagyobb ugyan, így nem lett ilyen szép, viszont tényleg nagyon finom!

Fahéj

Az a lényeg, hogy finom lett! Ilyenkor szoktuk mondani, hogy nem nézni kell, hanem enni. :))

Törölt felhasználó

Szia Fahéj! Nagyon fincsi lett,igaz nekem sem lett olyan szép mint a Tied,de az íze mennyei volt! Köszönöm a receptet!!

Fahéj

Kedves Evike! Két dolog van szerintem: az egyik, hogy ez egy elég kicsi adag süti, nekem a 22 cm átér?j? tortaformámban sem lesz olyan h?, de magas. A másik, hogy elég s?r? a tésztája, meg a kókusz is, és kell vele egy kicsit zsongl?rködni, hogy szépen egymásra rétegezhessük ?ket. Mondhatni, türelemjáték. :) De ha az íze jó lett, az a lényeg! Most képzeld el, mekkora csalódás lenne, hogyha egy gyönyör? sütid sikerült volna, és közben meg ehetetlen... :) Szívesen a receptet! Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Nagyon igaz amit írsz, igazából csak a tortaforma méretével volt gond, mivel ehez az adaghoz kisebb formát kellett volna használnom,hogy olyan szép magas legyen mint a Tied! Legközelebb korrigálom a problémát na,de nem a formával inkább a mennyiséggel:)

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Imádjuk, és a gyerekeim f?leg a csokit és a kókuszt, f?leg sütiben :-)) Ma nagyon kedvezni akartam a gyerk?cöknek, elvileg kemény els? munkanap van mögöttük!!!!! :-)). Nagyon jó érzés volt készíteni, nekik meg látni, hogy finomsággal vártam ?ket, apjuknak alig tudtam pár szeletet megmenteni:-)) Nagyon szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Fahéj

Szia Éva-Anyóca! De aranyos vagy, hogy így teszed széppé a gyerekeidnek ezt a szomorú szeptember elsejét... :) Örülök, hogy ízlett a süti. Nektek is szép hétvégét! Fahéj

Tmea

Jobb kés?bb, mint soha...ma sort kerítettem rá...nagyon fincsi. Igaz nekem kicsit márványosra sikeredett, sem mint rétegesre, de így is nagyon finom! :-)) Szép napot! Tímea

Fahéj

Hát igen, az biztos, hogy egy kicsit türelemjáték eloszlatni egymáson a rétegeket, nekem se mindig tökéletes. De az ízén ez nem változtat. :) Üdvözlettel: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Örültek is neki,:-))) ,- de most már szép lassan vissza fogunk állni az anno régi sulis napi menüre,igaz, a napi óraszámok n?ttek, hisz a középsulis 11.-es " menü" és az ált.sulis 7.-es "menü" sokkalta nehezebb:-((,- süti az hétvégén és nem mindig lesz, ahogy az id? és elfoglaltság engedi majd:-)) Köszönjük szépen, annyi fura dolog történt a két gyerekkel a sulikban, jók és rosszak is, hogy van mit emészteni:-)) Hétf?n meg rajtol ténylegesen az új év:-) Éva-Anyóca

BiGabica

Kedves Fahéj. Ma megsütöttem és nagyon nagy sikere lett.Igazán finom egyszerü és gyors,nekem a pepecselés se volt nagy probléma. Köszi a receptet.:))

Fahéj

Kedves Gabi! Örülök, hogy bevált a recept! Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

Hatalmas sikere volt, isteni!! Köszönöm szépen a receptet!!

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! A receptet pedig nagyon szívesen! :)

Elizabetti

Rákerestem a gugliban a brownie-ra..... a valódiban nincs sütöpor, azt ugyanis kifelejtette a szakács... Ime! Brownie Ez a lap egy ellen?rzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése [bevezet? szerkesztése] A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a szócikk a süteményr?l szól. Ha Eric Clapton Brownie nev? gitárjára vagy kíváncsi tekintsd meg az alábbi lapot: Brownie (gitár) Egy tányér cukormázas brownie A brownie /?bra?ni/, vagy más szóval chocolate brownie /???kl?t ?bra?ni/ vagy Boston brownie egy csokoládés, szeletelt sütemény. Nevét barna színér?l kapta, tetejét néha cukormázzal vonják be. Az els? írott forrás, ahol a brownie süteményt említik 1897-b?l származik a Sears and Roebuck katalógusból. A legenda szerint úgy találták fel, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett süt?port tenni a csokoládétortába. Számos brownie recept létezik, és sok fajtája nagyon egyszer?en elkészíthet?. Recepteskönyvekben gyakran ajánlják kezd? süteményként, mert nem igényel bonyolult m?veleteket az elkészítése. A brownie-t általában desszertként tálalják, néha forró tejjel vagy fagylalttal, ritkábban tejszínhabbal. A fagylaltos brownie-ra használják még a brownie à la mode megnevezést is az Egyesült Államokban. Európában a házi brownie készítés nem jellemz?, de például a Starbucks és a McDonald?s forgalmaznak kész brownie-t az európai kontinensen. Hollandiában kendervirágzatot tartalmazó brownie is kapható kereskedelmi forgalomban space brownie néven.

Fahéj

" A brownie egy modern amerikai sütemény, pontos eredete nem ismert, bár legendák f?z?dnek hozzá. Valószín?leg New Englandb?l származik, pontosabban Bostonból, ahol egy cukrász véletlenül olvasztott csokoládét adott egy keksz tésztájához. Egy másik történet szerint egy szakács tortát sütött, de nem volt elegend? liszt, míg a harmadik legenda szerint egy háziasszony Bangorban kifelejtette a süt?port a csokis tortájából, amit nem dobott ki, hanem kockákra szeletelve tálalta." -ezt meg egy magazin szakácsrovata írta, kb. hasonló hírértékkel bír, mint a vikipédia. Valóban számos brownie variáció létezik, ezt viszont tapasztalatból tudom, és szerintem rajtam kívül még rengetegen tudják. Van, amibe valóban nem kell süt?por, van amibe kevesebb vaj kell, van amibe sok tojás, s?t, még olyan is van, amibe lisztet sem tesznek, hanem dióval, mandulával helyettesítik azt. Itt a Nosalty-n is van fenn számos brownie recept, bárki szabadon választhat közülük. Nekem is van egy süt?por mentes, méghozzá a Gesztenyés brownie-m. Aki nem szereti a süt?poros brownie-t, az válasszon egyet a süt?por nélküliek közül, és ne ezt a bountysat süsse meg. Ilyen egyszer? az egész. Még annyit, hogy az "eredeti" piskótában sincs süt?por. (Pedig rengetegen tesznek bele, és nagyon finom lesz úgy is.) De akkor most minden piskótarecepthez írjuk ezt oda megjegyzésként? Fura lenne...

Elizabetti

Kedves Fahéj! Azért meg fogom csinálni..... ezt is!!! :)

Fahéj

Nem fogod megbánni! :)

katcabogar

Kedves Fahéj! Nagyon finom lett a sütemény. Egy kis mal?r következtében nem süt?ben, hanem mikróban sütöttem meg (3-4 perc a legmagasabb fokozaton), müzlistálkákban és bögrékben; de így is jól szerepelt, márványos-kanalazós desszert lett bel?le. Így azoknak is ajánlható, akik süt? és tepsi híján vannak (pl. kollegisták) ;)

Fahéj

Kedves Katcabogár! Ügyesen kivágtad magad abból a mal?rb?l! Remélem, olvassák a hsz-odat, akik süt? híján vannak. Jó ötlet. Üdv:Fahéj

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?