Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borkrém szőlővel

Borkrém szőlővel
Borkrém szőlővel
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az ősz, és majdnem elfeledkeztem a szőlős borkrémről.sad Gyorsan csináltam egy adagot, mondván, amíg van szőlő a tőkén. Férjemmel ketten estünk neki, és mind megettükcheeky, pedig elég nagy adag. Nagyon szeretjük. Vendégeknek is biztos siker.yes

hozzávalók / 4 adag

A borkrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort a tojássárgájával és a cukorral gőz fölött sűrű krémmé verjük.
  2. A zselatinlapokat hideg vízben 10 percig puhítjuk, jól kinyomkodjuk, és a tojásos borkrémbe keverjük. Addig verjük, míg ki nem hűl.
  3. A teljes besűrűsödés előtt belekeverjük a felvert tejszínhabot, meg a leszemezett szőlőszemeket.
  4. A krémet desszertes tálba tesszük, és 2 órán át a hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.
  5. Ezután tejszínhabbal, szőlőszemekkel és csokireszelékkel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borkrém, szőlős-boros krémdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
fehérbor 1.5 dl
tojássárgája 2 db
cukor 3 dkg
lapzselatin 2 db
habtejszín 1.5 dl
szőlő 15 dkg
habtejszín 1 dl
csokoládé 3 dkg
szőlő 5 dkg