Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackmisu Kiss Móni konyhájából

Barackmisu Kiss Móni konyhájából
Barackmisu Kiss Móni konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor csináltam utoljára tiramisut és most valahogy az eszembe jutott, mondom akkor változtatok rajta egy kicsit. Isteni finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kávét lefőzzük, majd a konzerv levének felét és a vaníliás cukrot beletesszük, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét, és azzal is eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejszínt is és egybe tesszük, így is keverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát és a maradék konzerv levet, és alaposan kikeverjük.
  4. Egy nagy tál aljára a kávéba mártogatott babapiskótát lerakjuk, majd ráteszünk a krémből, és az előzőleg apróra darabolt barackból, majd újból babapiskóta és a krém, majd barack, egészen addig, amíg el nem fogy.
  5. A tetejét megszórjuk kakaóporral és pár szem barackkal. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 215
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskóta őszibarackkal és mascarponéval, barackos réteges piskóta, barackos tiramisu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1200
babapiskóta 40 dkg
feketekávé 4 dl
őszibarack konzerv 420 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 10 db
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
cukor 15 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek