Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva

Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva
Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fonott pulykamellett szeretnék készíteni  /amit majd szintén megosztok veletek /, de azt előtte egy nappal össze kell "szerelni ":)), és bepácolni. Nem fért bele a pácoló edényembe az összes hús. Kimaradt 3 vékony kis szelet. Gondoltam, hogy kirántom, de bacon is maradt, ezért azt találtam ki, hogy maradok a fonott formánál, csak sajttal felturbózom, és úgy rántom ki. Féltem egy kicsit,  hogy a sajt majd mind kifolyik belőle, de  mint ahogy a képen is látszik, maradt benne bőven. Küllemre nem a legszebb, de az íze az valami isteni lett. A bacon-től jó szaftos, és nagyon csodálatos íze lett.  Mivel csak 1 darabot tudtam csinálni belőle / a képen ketté van vágva /, ezért nem írok mennyiségeket, mert 1 tojást, pici lisztet és zsemlemorzsát használtam csak:) Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz . Máskor is fogok ilyet készíteni. Most már csak az a kérdés, hogy megegyem az egészet, vagy hagyjak kóstolót a család többi tagjának is? Hagytam nekik:)
Próbáljátok ki, mert tényleg nagyon fincsi.

hozzávalók / 4 adag

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

A húst mikor szeletelitek, arra figyeljetek, hogy 3-mal osztható legyen a szeletek száma, és a bacon is ugyanannyi legyen. A sajtnál majd meglátjátok, hogy mennyi csík fér rá. Ne sózzátok le a húst, mert a bacon-től elég sós lesz!
A dinsztelt burgonya receptemet ajánlom mellé vagy petrezselymes burgonyát. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk.
  2. 3 szelet húscsíkot magunk elé rakunk, ráteszünk mindegyikre sajtcsíkokat /kb 2-3 csík fér el 1 szelet húson/, a tetejére 1 - 1 szelet bacont, és fogpiszkálóval a 3 húscsíkunk tetejét összetűzzük, majd szépen megpróbáljuk úgy összefonni, hogy a sajtdarabok a hús és a szalonna között maradjanak.
  3. A végét is összetűzzük a fogpiszkálóval. Ha nagyon szét akarna esni, akkor középre is tehetünk fogpiszkálót.
  4. Bepanírozzuk a szokásos módon, csak a tojásba ne sót, hanem pici ételízesítőt tegyünk.
  5. Forró olajban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 383
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

panírozott sajtos-bacon-ös pulyka, sajtos-bacon-ös rántott pulyka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-01 22:53

Edit!
Megtaláltam ezt a kincsedet:-))
Tudtam, hogy a Te alkotásod, mert a tányért a háttérben felismertem:-)))
Azon kívül ,ilyen laktató csodát, tudom hogy Te alkothatsz csak, valódi anyuka-menü!:-)))
Csak azt nem tudom, hogy miért most fedeztem én ezt fel?:-( De megvan:-))
Elmentve:-)) Szép hetet! Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-03-02 12:20

Kedves Éva! Ne is mond. Annyira finom , hogy amikor néha ránézek a képre másnap biztos megcsinálom:)) Ezért inkább nem is nézegetem nagyon , mert amilyen finom olyan hizlaló is.Üdv Edit

illesera
illesera Sun, 2010-10-24 11:33

Sziasztok !
tegnap ezt sütöttem ebédre, nagyon finom lett ! Ha legközelebb készítem, akkor a húsból vékony szeleteket fogok vágni, amit legalább 1 éjszakára tejben áztatok, mert nekem így kicsit száraz volt a bacon ellenére is. Most is elszeleteltem a húst, és a szeleteket úgy vágtam 3 csíkra, hogy a hús teteje egyben maradt, így a fonás sokkal könnyebb volt, jó szorosra lehetett rögzíteni, nem is folyt ki a sajt sehol! Ajánlom mindenkinek, nagyon jó recept !
Köszönettel
era

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-24 15:25

Kedves Era ! örülök , hogy ízlett tényleg nagyon fincsi . Most kedvet is kaptam hozzá . Lehet , hogy holnap el is készítem. Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-17 11:17

Kedves Sztoth! Igen inkább szelet legyen és nem kocka mert akkor eltörik és nem hajlik szépen a fonáskor. Lehet hogy nem a legjobban írtam le. A lényeg hogy vágsz egy szelet sajtot ami 2mm vastag kb és azt még felvágod csíkokra. kb 1cm - re pl: ha trappista sajtból készíted vágj egy vékony szelet sajtlapot és azt vágd még három csíkra . kb annyi fér rá egy hús csíkra rá. Remélem most még bonyolultabb vagyok:)))))) Üdv Edit

sztoth
Szasza / sztoth Sun, 2010-10-17 08:33

Ez most komoly, hogy 2 mm-es csíkokra kell vágni a sajtot? Nem 2 cm-esre? Mert különben egyszerűbb, ha lereszelem...
Amúgy nagy gratula a receptért, biztos finom lehet. Ki fogom próbálni.

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-06-01 14:06

Próbáld ki tényleg nagyon fincsi. Én holnap csinálom meg az egész család részére mert múltkor , csak ezt az egyet csináltam ami a képen van. üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 20:05

Hú ez nagyon guszta ! Szinte érzem az ízét a számban !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 20:04

Hú ez nagyon guszta ! Szinte érzem az ízét a számban !

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-05-28 10:37

Nem rossz ötlet, nagyon gusztán néz ki!
Azt hiszem érdemes lesz kipróbálni!
Natúron sütött pulykafonatot én is szoktam készíteni. Olyankor előveszem a régi szenes vasalót, jól felforrósítom, és azzal nyomtatom le a fonatokat a rostsütő serpenyőmben.

2099
pulykamell 1 kg
trappista sajt 30 dkg
bacon 40 dkg
tojás 2 db
finomliszt 25 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl