Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött pulykamellhez
-
250g pulykamell393 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
100g bacon393 kcal
A panírozáshoz
-
28g tojás35 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
64g napraforgó olaj564 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött pulykamellhez
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
400g bacon1572 kcal
A panírozáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött pulykamellhez
-
39.8g pulykamell62 kcal
-
11.9g trappista sajt42 kcal
-
15.9g bacon63 kcal
A panírozáshoz
-
4.4g tojás6 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
8g zsemlemorzsa31 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
10.1g napraforgó olaj90 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 145.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3714.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1099 mg
-
Nátrium 1701 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 409.6 g
Zsír
-
Összesen 580.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 242 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 142 g
-
Koleszterin 1643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14858 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 513 mg
-
Kálcium 2562 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 4396 mg
-
Nátrium 6802 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 1158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Hozzávalók
A töltött pulykamellhez
-
1 kg pulykamell
-
30 dkg trappista sajt
A panírozáshoz
-
2 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
ételízesítő ízlés szerint
A sütéshez
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A töltött pulykamellhez
- A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk.
- 3 szelet húscsíkot magunk elé rakunk, ráteszünk mindegyikre sajtcsíkokat /kb 2-3 csík fér el 1 szelet húson/, a tetejére 1 - 1 szelet bacont, és fogpiszkálóval a 3 húscsíkunk tetejét összetűzzük, majd szépen megpróbáljuk úgy összefonni, hogy a sajtdarabok a hús és a szalonna között maradjanak.
- A végét is összetűzzük a fogpiszkálóval. Ha nagyon szét akarna esni, akkor középre is tehetünk fogpiszkálót.
- Bepanírozzuk a szokásos módon, csak a tojásba ne sót, hanem pici ételízesítőt tegyünk.
- Forró olajban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 22195
- Feltöltés dátuma: 2010. május 28.
Ajánló
A húst mikor szeletelitek, arra figyeljetek, hogy 3-mal osztható legyen a szeletek száma, és a bacon is ugyanannyi legyen. A sajtnál majd meglátjátok, hogy mennyi csík fér rá. Ne sózzátok le a húst, mert a bacon-től elég sós lesz! A dinsztelt burgonya receptemet ajánlom mellé vagy petrezselymes burgonyát. Jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott pulykamellett szeretnék készíteni /amit majd szintén megosztok veletek /, de azt előtte egy nappal össze kell "szerelni ":)), és bepácolni. Nem fért bele a pácoló edényembe az összes hús. Kimaradt 3 vékony kis szelet. Gondoltam, hogy kirántom, de bacon is maradt, ezért azt találtam ki, hogy maradok a fonott formánál, csak sajttal felturbózom, és úgy rántom ki. Féltem egy kicsit, hogy a sajt majd mind kifolyik belőle, de mint ahogy a képen is látszik, maradt benne bőven. Küllemre nem a legszebb, de az íze az valami isteni lett. A bacon-től jó szaftos, és nagyon csodálatos íze lett. Mivel csak 1 darabot tudtam csinálni belőle / a képen ketté van vágva /, ezért nem írok mennyiségeket, mert 1 tojást, pici lisztet és zsemlemorzsát használtam csak:) Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz . Máskor is fogok ilyet készíteni. Most már csak az a kérdés, hogy megegyem az egészet, vagy hagyjak kóstolót a család többi tagjának is? Hagytam nekik:) Próbáljátok ki, mert tényleg nagyon fincsi.